Παπαδημούλης: Ήταν μια ήττα σοκ για τον ΣΥΡΙΖΑ

Φωτογραφία: Αρχείο Intime
|
THESTIVAL TEAM

Για «ήττα σοκ» έκανε λόγο ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Παπαδημούλης αναφερόμενος στα ποσοστά που συγκέντρωσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό του ΣΚΑΪ το πρωί της Δευτέρας (21/5), σχολίασε πως «οι δημοσκοπήσεις έδιναν μέχρι την Παρασκευή (19/5) προ των εκλογών 6 με 7 μονάδες διαφορά. Εμείς είχαμε θέσει τον στόχο της πρωτιάς και πιστεύαμε ότι θα πάμε καλύτερα από τις δημοσκοπήσεις και το αποτέλεσμα είναι 20 μονάδες διαφορά, άρα είναι μια ήττα σοκ».

Ερμηνεύοντας το αποτέλεσμα που έλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία στις εκλογές, σημείωσε πως «δείχνει ότι, πέρα από αδυναμίες και λάθη στη διάρκεια της τετραετίας, είχαμε μια αποσυσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ τις τελευταίες εβδομάδες, που δεν την έπιασαν ούτε τα ραντάρ των δημοσκόπων, ούτε εμείς», ενώ πρόσθεσε ότι ήταν «σε αναντιστοιχία με το κλίμα που παίρναμε στις συγκεντρώσεις».

Στη συνέχεια, υπογράμμισε ότι «αυτό το βουβό κλίμα δεν εκφράστηκε με διαμαρτυρία (…) αλλά με αποσυσπείρωση στον χώρο της δημοκρατικής αντιπολίτευσης».

Εξέφρασε, δε, το στόχο που έχει τεθεί για την επόμενη ημέρα των εκλογών τονίζοντας πως στις εκλογές «που γίνονται σε ένα μήνα, με επικεφαλής τον Τσίπρα, να κάνουμε εκείνες τις αλλαγές, τις προσαρμογές, τις διορθώσεις που θα μας επιτρέψει να πάμε καλύτερα στην κάλπη».

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.