Κικίλιας: Ντροπή η δήλωση Παππά για τους λιμενικούς, λέει ότι 8.000 στελέχη είναι εκτελεστές και δολοφόνοι;

Φωτογραφία: Intime
|
THESTIVAL TEAM

«Ντροπή» χαρακτήρισε ο υπουργός Ναυτιλίας, Βασίλης Κικίλιας, τη δήλωση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Παππά, για τους λιμενικούς, για την οποία νωρίτερα εξέδωσε ανακοίνωση η ΝΔ.

«8.000 λιμενικοί, σε αυτούς μιλάει, στα παιδιά τους και λέει ότι οι γονείς τους είναι εκτελεστές και δολοφόνοι; Δεν είναι εγκληματίες αυτοί της πιο βρώμικης μπίζνας αλλά είναι οι άνθρωποι που παλεύουν μέσα στα κύματα για να σώσουν παιδιά, γυναίκες, αναξιοπαθούντες; Και αν υπάρχει κάτι μεμπτό, υπάρχει η δικαιοσύνη να το ερευνήσει» είπε ο κ. Κικιλιάς στον ΣΚΑΪ.

«Τι ντροπή είναι αυτή; Είναι φρασεολογία αυτή; Ο κ. Φάμελλος πού βρίσκεται; Αυτός είναι ο τρόπος που θα σεβόμαστε τον λιμενικό και τα σώματα ασφαλείας;» αναρωτήθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας.

Παράλληλα ο κ. Κικιλιάς ερωτηθείς για το θέμα των τιμών στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια είπε πως «αν υπάρχει καλή θέληση θα βρεθούν λύσεις» προσθέτοντας ότι «υπάρχουν πακέτα και θα ενισχυθούν ακόμα περισσότερο»

«Περιμένω την πατριωτική βοήθεια των εφοπλιστών όπως συνέβη και στην πανδημία. Υπάρχει τρόπος να το κάνουμε αυτό σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα. Και εκπτώσεις θα κάνουν οι εταιρίες, και όλοι θέλουν και θα συμβάλουν γιατί είναι προς όφελος όλων. Έχω ήδη τα μηνύματα από όλους ότι θέλουν να προσέλθουν στο τραπέζι για να υπάρξει μια βιώσιμη λύση».

Τόνισε, τέλος, ότι «οι νηογνώμονες και το λιμενικό θα πρέπει να διασφαλίσουν ότι τα πλοία που μεταφέρουν τους συμπολίτες μας είναι ασφαλή».

Παππάς για Βορίδη: “Θα φοβόμαστε να βγούμε με τη βάρκα, μην μας τουφεκίσει κανένας λιμενικός”

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς μίλησε στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι» και σχολίασε τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης και την τοποθέτηση του Μάκη Βορίδη στην ηγεσία του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

«Νομίζω είναι σκανδαλώδες να μπει ο Μάκης Βορίδης, ο τύπος με το τσεκούρι, στο κομμάτι του μεταναστευτικού. Θα φοβόμαστε να βγούμε με τη βάρκα μας στη θάλασσα, αν μας έχει τσιμπήσει και λίγο ο ήλιος, μην μας τουφεκίσει κανένας λιμενικός πλέον. Προκαλεί με αυτή την επιλογή».

Διαβάστε μας στο Google News Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.