Γ. Μουζάλας: Ντρέπομαι που τα σχολεία κατέβηκαν για να σταματήσουν το κέντρο μετεγκατάστασης (VIDEO)

|
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΟΚΟΛΑΚΟΣ

«Ντρέπομαι που τα σχολεία κατέβηκαν για να σταματήσουν τη δημιουργία του κέντρου. Τα σχολεία είναι για άλλο πράγμα. Αισθάνομαι άσχημα που χρησιμοποιήθηκαν τα παιδάκια γι αυτό το πράγμα. Έχουν γονείς ας κατέβουν αυτοί», δήλωσε στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στο “Star” , o υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, με αφορμή τις σημερινές καταλήψεις σε σχολεία στα Διαβατά και τη Νέα Μαγνησία Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Μουζάλας φανερά εκνευρισμένος από την τοποθέτηση του δημάρχου Δέλτα, Μίμη Φωτόπουλου, ότι μαθητές και κάτοικοι βρίσκονται έξω από το στρατόπεδο «Αναγνωστοπούλου», διαμαρτυρόμενοι για το κέντρο μετεγκατάστασης μεταναστών και πως πρέπει να δοθεί λύση αύριο, τόνισε:

«Και αλλού είναι φτωχοί, δεν είστε κάτι εξαιρετικό. Δεν είναι χειρότερα στην Κω από την Σάμο, δεν είστε χειρότερα από την Ειδομένη. Μη μου λέτε πρέπει αύριο να βρεθεί λύση.»

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί σε άλλο σημείο το κέντρο μετεγκατάστασης, αρκεί να πληροί όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.