Μάρθη Ψαροπούλου: Υποτροφία από το ΔΙΠΑΕ στη μνήμη της κόρης της Μαρίας Καρυστιανού που σκοτώθηκε στα Τέμπη

Φωτογραφία: Intime
|
THESTIVAL TEAM

Το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος με μία ιδιαίτερη κίνηση τιμά τη μνήμη της αδικοχαμένης Μάρθης Ψαροπούλου, κόρη της Μαρίας Καρυστιανού και του Αντώνη Ψαρόπουλου, που έχασε βίαια τη ζωή της στο δυστύχημα των Τεμπών.

Το πανεπιστήμιο θεσπίζει υποτροφία για μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών που θα φέρει το όνομα της ως «Υποτροφία Μάρθη Ψαροπούλου» και θα έχει πλήρη απαλλαγή από τα τέλη φοίτησης.

Όπως αναφέρεται στην επίσημη σελίδα του Πανεπιστημίου, «στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών στις 28 Φεβρουαρίου 2023, ανάμεσα στις 57 αδικοχαμένες ψυχές των συνανθρώπων μας είχαμε τη δυστυχία να χάσουμε ένα μέλος της ακαδημαϊκής μας κοινότητας. Η φοιτήτρια του 2ου έτους του Τμήματος μας, Αγωγής & Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία, Μαρία – Θωμαή Ψαροπούλου χάθηκε τόσο άδικα λίγο πριν κλείσει τα είκοσι της χρόνια.

Το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος και το Τμήμα μας αποφάσισαν ως ελάχιστη ενέργεια για να τιμήσουν τη μνήμη της Μάρθης να θεσπίσουν μία υποτροφία στο Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Ψηφιακές και ήπιες δεξιότητες στις επιστήμες της αγωγής» που θα φέρει το όνομα της ως «Υποτροφία Μάρθη Ψαροπούλου».

Η υποτροφία θα δίνεται στην/ον απόφοιτο του τμήματος Αγωγής & Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία κάθε ακαδημαϊκού έτους που θα συγκεντρώνει τον υψηλότερο βαθμό πτυχίου. Θα αφορά την κατ’ εξαίρεση εισαγωγή της/του στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα με πλήρη απαλλαγή από τα τέλη φοίτησης του ΔΠΜΣ».

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.