“Ήταν νέοι, ήταν παιδιά” – Πορεία διαμαρτυρίας για την τραγωδία των Τεμπών στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (video)

|
ΤΑΚΗΣ ΤΣΟΥΚΑΛΕΛΗΣ

Πορεία διαμαρτυρίας για την πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη μετά τη σύγκρουση δύο αμαξοστοιχιών, πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Κρατώντας πλακάτ και φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης, οι διαδηλωτές ζητούν να αποδοθούν ευθύνες και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη.

«Ήτανε νέοι, ήταν παιδιά», αναγράφει το πανό των φοιτητικών συλλόγων για τους νεκρούς της φρίκης των Τεμπών.

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν φοιτητές, μέλη του ΜέΡΑ25, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, της Λαϊκής Ενότητας- Ανυπότακτης Αριστεράς και άλλων οργανώσεων και κομμάτων της Αριστεράς καθώς και μέλη αναρχικών συλλογικοτήτων.

Η πορεία ξεκίνησε από την πλατεία Καμάρας, όπου νωρίτερα τα άτομα πραγματοποίησαν συγκέντρωση.

Ανάλογες συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. Για σήμερα, έχει προγραμματιστεί στην Αθήνα και το μεγάλο συλλαλητήριο εργαζομένων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στις 11:00, στο Σύνταγμα.

Νεότερη ενημέρωση (14:00)

Με συνθήματα κατά της κυβέρνησης έξω από το ΥΜΑΘ ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής η μεγάλη πορεία διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης για την πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη.

«Είστε δολοφόνοι», έγραψαν μπροστά στο ΥΜΑΘ φοιτητικοί σύλλογοι που συμμετείχαν στη σημερινή κινητοποίηση.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.