Θεσσαλονίκη: Ξεκίνησε ο 48ωρος αποκλεισμός και των δύο ρευμάτων από τους αγρότες στα διόδια Μαλγάρων

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες και του μπλόκου των Μαλγάρων στα διόδια, πάνω στην ΕΟ Αθηνών-Θεσσαλονίκης.
Λίγο μετά τις 12:20 οι αγρότες απέκλεισαν και τα δύο ρεύματα της εθνικής οδού και πλέον η διέλευση των οχημάτων γίνεται μόνο μέσω των παρακαμπτήριων δρόμων.
Στο σημείο μάλιστα βρίσκονται και φοιτητικοί σύλλογοι οι οποίοι βρέθηκαν στο μπλόκο προκειμένου να διαμαρτυρηθούν και να εκφράσουν την στήριξή τους στις αγροτικές κινητοποιήσεις και τα αιτήματα των αγροτών.
Παράλληλα, 48ωρος αποκλεισμός θα πραγματοποιηθεί και στη Χαλκηδόνα στην παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Έδεσσας ενώ ακόμα δεν έχει εξακριβωθεί αν θα κλείσουν και οι παράδρομοι. Στην Κατερίνη θα υπάρξει 48ωρο κλείσιμο του νότιου κόμβου της Εθνικής Οδού ενώ στο Δερβένι δεν θα κλείσει ο δρόμος.
Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους ο Γιώργος Μπότας, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του μπλόκου των Μαλγάρων, υπογράμμισε πως πρόθεση των αγροτών είναι να συναντηθούν με την κυβέρνηση προκειμένου να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά του για τα μέτρα που ανακοινώθηκαν και να διαπραγματευτούν επιπλέον μέτρα. Τόνισε δε πως σε περίπτωση που οριστεί ραντεβού, εκείνη τη μέρα οι δρόμοι θα είναι ανοιχτοί ενώ σημείωσε ότι πρέπει να γίνει διάλογος με ουσιαστικές λύσεις για τους αγρότες ώστε να λήξουν οι κινητοποιήσεις.
Από πλευράς του ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Κυμίνων- Μαλγάρων Κώστας Σέφης υπογράμμισε πως αν δεν δοθούν ουσιαστικές εγγυήσεις από την κυβέρνηση “οι αγρότες δεν θα κάνουν βήμα πίσω”. Ανέφερε ακόμη πως χαρακτηριστικό των φετινών κινητοποιήσεων είναι η ενότητα ενώ τόνισε πως για την ώρα οι δρόμοι παραμένουν κλειστοί. “Ας γίνει το ραντεβού πρώτα και μετά θα συναποφασίσουμε πως θα το χειριστούμε”, δήλωσε.





