Κλιμακώνουν οι αγρότες στα Μάλγαρα: Κλείνουν σήμερα και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας για 48 ώρες – Τι ισχύει για τα υπόλοιπα μπλόκα

Την απόφαση να κλείσουν σήμερα Πέμπτη (08/01) και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας πήραν χθες οι αγρότες στο μπλόκο των Μαλγάρων.
Έπειτα από επικοινωνία του thestival.gr με τον εκπρόσωπο του μπλόκου, Κώστα Ανεστίδη, οι αγρότες θα προχωρήσουν σε έναν 48ωρο αποκλεισμό και των δύο ρευμάτων κυκλοφορίας. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο αποκλεισμός θα ξεκινήσει από τις 12:00 το μεσημέρι της Πέμπτης (08/01).
Σημειώνεται πως ο αποκλεισμός πάρθηκε στα πλαίσια της πανελλαδικής σύσκεψης. Σύμφωνα με τον κ. Ανεστίδη δεν ικανοποιήθηκε κανένα αίτημά τους.
Παράλληλα, στο μπλόκο του Προμαχώνα, οι αγρότες και κτηνοτρόφοι θα αποκλείσουν από σήμερα στις 12:00 το μεσημέρι έως το Σάββατο 10 Ιανουαρίου την είσοδο και την έξοδο φορτηγών παντός τύπου, ενώ για τις ώρες διέλευσης των ΙΧ επιβατικών οχημάτων θα λαμβάνονται αποφάσεις περιοδικά κατά τη διάρκεια του 48ωρου αποκλεισμού.
Στο Νευροκόπι Δράμας, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι θα αποκλείουν τα φορτηγά και τα επαγγελματικά οχήματα από τις 8:00 έως τις 18:00 το Σάββατο 10 Ιανουαρίου, ενώ τα Ι.Χ. επιβατικά και τα τουριστικά λεωφορεία θα εκτρέπονται στις παρακαμπτήριες οδούς. Το μπλόκο έχει στηθεί περίπου 500 μέτρα από το τελωνείο της Εξοχής.
Στο τελωνείο της Νίκης, η 48ωρη κινητοποίηση ξεκινά σήμερα στις 11:00, με κλείσιμο εισόδου και εξόδου για όλα τα φορτηγά, τα Ι.Χ. επιβατικά οχήματα και τα τουριστικά λεωφορεία, ενώ η διέλευση θα επιτρέπεται περιοδικά, σύμφωνα με αποφάσεις της γενικής συνέλευσης των συμμετεχόντων στο αγροτοκτηνοτροφικό μπλόκο.
Αντίστοιχα, στο τελωνείο των Ευζώνων η κινητοποίηση ξεκινά σήμερα στις 11:00, με αποκλεισμό εισόδου και εξόδου για όλα τα οχήματα, επιτρέποντας διέλευση μόνο σε έκτακτες περιπτώσεις. Το μπλόκο ενισχύθηκε με παραγωγούς από Αριδαία, Έδεσσα, Αλμωπία και Δερβένι.
Οι παραγωγοί υπογραμμίζουν ότι οι κινητοποιήσεις τους αποσκοπούν στην ανάδειξη των προβλημάτων του πρωτογενούς τομέα και την απαίτηση για ουσιαστική στήριξη και δέσμευση της κυβέρνησης για βιώσιμες λύσεις.
Την ίδια ώρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, μιλώντας στο Mega, προειδοποίησε τους αγρότες ότι η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει να κοπεί η χώρα στα δύο και ότι στο μέτρο του λογικού θα πρέπει να εφαρμοστεί από τις αρχές, δηλαδή την Ελληνική Αστυνομία, ένα σχέδιο το οποίο θα αποτρέψει αυτό το ενδεχόμενο. Υπογράμμισε ότι και η Δικαιοσύνη οφείλει να κάνει τη δουλειά της, όπως το είχε κάνει και σε άλλες περιπτώσεις, δηλαδή να εφαρμόσει τον νόμο.
Ακολουθήστε το Thestival στο 




