Θεσσαλονίκη: Φτιάχνει κοσμήματα από μητρικό γάλα και “εγκλωβίζει” τις πιο όμορφες αναμνήσεις!

|
ΓΑΒΡΙΗΛ ΧΑΤΖΗΝΟΠΟΥΛΟΣ

Έναν πολύ πρωτότυπο και ιδιαίτερο τρόπο έχει επιλέξει η Θεσσαλονικιά Μαρία Μυτακοπούλου για την κατασκευή κοσμημάτων στο εργαστήριό της, στην περιοχή της Πολίχνης. Φτιάχνει δαχτυλίδια, περιδέραια και άλλα αξεσουάρ από μητρικό γάλα, το οποίο νωρίτερα αποστέλλουν οι μανούλες στο εργαστήριο της “Mariamita Resinartist“, προκειμένου να δημιουργηθεί το κόσμημα που οι ίδιες επιθυμούν.

Όπως εξηγεί στο thestival.gr, το μητρικό γάλα που φτάνει στο εργαστήριο, περνά από μία ειδική επεξεργασία προκειμένου να φτιαχτεί το κόσμημα που έχει ήδη επιλέξει η καθεμιά. Σε περίπου 10 ημέρες είναι έτοιμο και η μανούλα το κρατά στα χέρια της.

Για τη δημιουργία των κοσμημάτων χρησιμοποιείται εποξική ρητίνη και το γάλα της κάθε μανούλας που θέλει να κρατήσει ένα ενθύμιο από το ταξίδι του θηλασμού και τη βρεφική ηλικία του παιδιού της. Η κάθε μανούλα, μας στέλνει με ένα δεματάκι 2-3ml από το γάλα της. Εμείς το επεξεργαζόμαστε, το αφυδατώνουμε, αφαιρούμε από μέσα τη λιπαρότητα του γάλακτος και τοποθετούμε το μείγμα στο κόσμημα που έχει προηγουμένως διαλέξει. Κατά την αποστολή, το μητρικό γάλα μπορεί να τοποθετηθεί μέσα σε μπουκαλάκι, βαζάκι ή σακουλάκι κατάψυξης“, τόνισε η υπεύθυνη του εργαστηρίου αναμνηστικών “Mariamita Resinartist”.

@mariamita_resinartist #kosmimaapomitrikogala #breastmilkjewellry #anamnistikokosmima #dnaart #mommy #newborn #mamades #θηλαζω #thilazo #breastmilktok #goneis #mama #kosmima ♬ Aesthetic – Tollan Kim

Όσον αφορά στις μητέρες που δεν επιθυμούν ή αδυνατούν να θηλάσουν τα βρεφάκια τους, μπορούν να επιλέξουν ένα κόσμημα με το dna των μαλλιών των παιδιών τους.

Η ιδέα για τα κοσμήματα από μητρικό γάλα

Η συγκεκριμένη τεχνική είναι αρκετά διαδεδομένη στις χώρες του εξωτερικού. “Τα κοσμήματα για θηλάζουσες μητέρες κάνουν πάταγο εδώ και τουλάχιστον πέντε χρόνια σε Ευρώπη και Αμερική“, πρόσθεσε η κ. Μυτακοπούλου.

Η ίδια αποφάσισε να ασχοληθεί επαγγελματικά τους τελευταίους μήνες και η ανταπόκριση είναι πολύ μεγάλη. Οι παραγγελίες που δέχεται καθημερινά είναι αρκετές και δεν πίστευε ούτε η ίδια ότι τα κοσμήματα με μητρικό γάλα θα έχουν τέτοια απήχηση. “Δεν περίμενα ότι θα συνέβαινε. Είναι πολύ ενθαρρυντικό αυτό. Παρόλο που είναι κάτι καινούριο, υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Πιστεύω θα γίνει η νέα τάση“, σημείωσε.

Όμως, τι μπορεί να ώθησε την υπεύθυνη του “Mariamita Resinartist” να φτιάξει αναμνηστικά αλλά και τα δικά της κοσμήματα από μητρικό γάλα; “Η ιδέα αυτή προέκυψε από την προσωπική μου επιθυμία να μπορώ να εγκλωβίσω τις αναμνήσεις σε αντικείμενα τα οποία χρησιμοποιώ καθημερινά και θα περιβάλλομαι από αυτά. Ήθελα να τα έχω εκτός κουτιών και ντουλαπιών“, είπε στο thestival.gr και πρόσθεσε πως ο θηλασμός για εκείνη είναι μία στιγμή ορόσημο στη ζωή της κάθε γυναίκας. “Μία στιγμή την οποία η κάθε μητέρα θέλει να κρατήσει ως αναμνηστικό στην υπόλοιπη ζωή της“.

Το κόστος για τα κοσμήματα από μητρικό γάλα κυμαίνεται μεταξύ 40-60 ευρώ εάν επιλεγεί το ατσάλι, 40-70 ευρώ εάν επιλεγεί το ασήμι 925 και άνω των 100 ευρώ εφόσον επιλεγεί ο χρυσός.

Baby blogs, wedding blogs και memory blogs

Εκτός από τα κοσμήματα από μητρικό γάλα, η “Mariamita Resinartist” δημιουργεί αναμνηστικά που αφορούν στη βρεφική ηλικία παιδιών, στον γάμο ενός ζευγαριού αλλά και σε αγαπημένα πρόσωπα που δυστυχώς έχουν φύγει από τη ζωή.

Τα baby blogs είναι τα αναμνηστικά γέννησης. “Μέσα μπορεί να εγκλωβίσει μία μητέρα το test εγκυμοσύνης, το βραχιολάκι της γέννησης, τον ομφάλιο λώρο, την πρώτη φωτογραφία ή ένα υπερηχογράφημα“, τόνισε η κ. Μυτακοπούλου.

@mariamita_resinartist 💥 babyblocks 💥 αναμνηστικά γέννησης με το βραχιολάκι της γέννησης,το τεστ εγκυμοσύνης,πιπίλα,καρφίτσα,όνομα,φωτογραφίες,στοιχεία γέννησης (βάρος,ύψος)…. #babyletters #babyletterboxgifts #babyblocks #momsoftiktok #mama #onlineshop #keepitforever #thessalonikigreece ♬ Flowers – Miley Cyrus

Στα wedding blogs, τα ζευγάρια συνήθως επιλέγουν να “εγκλωβίσουν” -με τη βοήθεια της εποξικής ρητίνης- μία φωτογραφία από την τελετή, τα στέφανα του γάμου, τη νυφική ανθοδέσμη ή άλλα αντικείμενα που έχουν συναισθηματική αξία για εκείνους.

Στα memory blogs μπορούν να τοποθετηθούν φωτογραφίες, κλειδιά ακόμη και γυαλιά αγαπημένων προσώπων που έχουν αποδημήσει.

Στο εργαστήριο “Mariamita Resinartist” μπορούν να γίνουν αναμνηστικά και με το dna κατοικίδιων.

INFO:

Μαρία Μυτακοπούλου
Mariamita Resinartist

Πολίχνη Θεσσαλονίκης

Facebook: Mariamita Resinartist

Instagram: mariamitaresinartist

TikTok: mariamita_resinartist

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.