Θεσσαλονίκη: Εντυπωσιακό γκράφιτι στην μνήμη της Κέλλυς Πορφυρίδου και των θυμάτων των Τεμπών στην Καλαμαριά (φωτο)

|
ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΤΖΟΛΑ

Ένα εντυπωσιακό γκράφιτι στη μνήμη της Κέλλυς Πορφυρίδου, μίας εκ των 57 θυμάτων του μοιραίου σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών, κοσμεί από την Τρίτη το κτίριο του 6ου Γενικού Λυκείου Καλαμαριάς.

Ο Γιώργος Κουμαντάς δημιούργησε το συγκεκριμένο γκράφιτι, μέσα σε τέσσερις ημέρες, σε συνεργασία με τον διευθυντή του σχολείου, Γιώργο Μαυροχαλυβίδη, αλλά και του δήμου Καλαμαριάς και συγκεκριμένα με τον αντιδήμαρχο Παιδείας, Θάνο Γιαννακό.

Ο καλλιτέχνης του έργου Γιώργος Κουμαντάς

Όπως είπε στο thestival.gr, ο κ. Κουμαντάς φοιτούσε παλιά στο σχολείο και ο αδερφός του ήταν και αυτός μαθητής εκεί και γνωρίζει τα παιδιά. Έτσι του πρότειναν να σχεδιάσει το συγκεκριμένο έργο στη μνήμη της κοπέλας που “έσβησε” στα Τέμπη.

Στο συγκεκριμένο σχολείο, φοιτά και η αδελφή της αδικοχαμένης Κέλλυς Πορφυρίδου, Νικολέττα η οποία είχε την ιδέα για το γκράφιτι και βρισκόταν στο σημείο κατά τη διάρκεια της δημιουργίας του και παρακολουθούσε όλη τη διαδικασία.

Μάλιστα, όπως τονίζει στο thestival.gr ο κ. Κουμαντάς, το ανυψωτικό μηχάνημα το οποίο χρησιμοποιήθηκε για τη δημιουργία του γκράφιτι, χορηγήθηκε από γνωστή εταιρεία μηχανημάτων, καθώς το κόστος ενοικίασης του συγκεκριμένου μηχανήματος είναι μεγάλο.

Τι απεικονίζεται στο γκράφιτι;

Σύμφωνα με το δημιουργό του γκράφιτι, στο έργο απεικονίζεται μία κοπέλα που έχει τα χαρακτηριστικά της Κέλλυς.Έχω κάνει έναν ήλιο στο μισό του προσώπου της, γιατί ήταν ένα φωτεινό κορίτσι, και στο πίσω μέρος, βλέπουμε να βγαίνει από το τούνελ το τρένο και να κατευθύνεται προς το δέντρο της ζωής, και τα πουλιά είναι για όλες τις ψυχές που χάθηκαν στα Τέμπη“, προσθέτει.

Θάνος Γιαννακός: “Η Καλαμαριά θρηνεί τα δικά της νεκρά παιδιά από το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών”

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Πολιτισμού Καλαμαριάς, Θάνος Γιαννακός ανέφερε από την πλευρά του στο thestival.gr, ότι η Καλαμαριά θρηνεί τα δικά της νεκρά παιδιά από το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών. Και πρόσθεσε πως: “Στο συγκεκριμένο σχολείο φοιτά ένα κορίτσι που η αδερφούλα της χάθηκε στο δυστύχημα και με αφορμή αυτό το τραγικό γεγονός μας προτάθηκε από το 15μελες του σχολείου, τον διευθυντή αλλά και τους εκπαιδευτικούς να εγκρίνουμε τη δημιουργία ενός γκράφιτι και ήμασταν απόλυτα θετικοί και πιστεύω ότι συμβάλαμε και εμείς όσο μπορούσαμε περισσότερο στη δημιουργία αυτού του και έγινε πάρα πολύ ωραίο“.

Ο κ. Γιαννακός ευχαρίστησε τον καλλιτέχνη Γιώργο Κουμαντά για την προσφορά του, κάνοντας λόγο για “ένα εξαιρετικό παιδί και καλλιτέχνη” και τόνισε πως “τέσσερις ημέρες εργάστηκε πυρετωδώς για να το σχεδιάσει“, ενώ ευχαρίστησε και τον διευθυντή του σχολείου, τους εκπαιδευτικούς και κυρίως τους μαθητές για την ευαισθησία τους.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.