Τελέστηκε ο πρώτος γάμος ομόφυλων ζευγαριών στο Λουτράκι – Ο τρίτος πανελλαδικά (φωτο)

Τον πρώτο γάμο ομόφυλου ζευγαριού τέλεσε ο Δήμαρχος Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων, Γιώργος Γκιώνης και έγινε σε στενό οικογενειακό και φιλικό κύκλο.
Σημειώνεται πως ο γάμος που τελέστηκε σήμερα στο Λουτράκι, είναι ο τρίτος πανελλαδικά.
Όπως αναφέρει το loutrakiblog, τα πράγματα κύλησαν όπως σε οποιαδήποτε άλλη τελετή. Προσήλθε το ζευγάρι και ο Δήμαρχος κ. Γκιώνης τους υποδέχθηκε. Η διαδικασία συνεχίστηκε με την ανάγνωση του πολιτικού όρκου και στο τέλος υπήρξαν οι υπογραφές για να επισημοποιηθεί πλέον και απέναντι στο κράτος και στην πολιτεία η σύνδεση αυτών των δύο ανθρώπων. Οι δύο κουμπάροι, έβαλαν τις βέρες στο ζευγάρι.
Η τελετή ήταν σεμνή και φάνηκε ότι ο Δήμαρχος Λουτρακίου τον αγκάλιασε με ευαισθησία. Ο ίδιος δεν προσπάθησε να υπεκφύγει να τελέσει την τελετή, καθώς θα μπορούσε να ορίσει κάποιον αντιδήμαρχο αν ήθελε. Μάλιστα επειδή η τελετή άργησε, περίμενε καρτερικά πάνω από μία ώρα για να τελέσει το μυστήριο.
Δείτε φωτογραφίες:


Το νομοσχέδιο
Υπενθυμίζεται, ότι ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών θεσπίστηκε με Νόμο από την Ελληνική Βουλή στις 15 Φεβρουαρίου 2024. Με το νομοσχέδιο «Ισότητα στον πολιτικό γάμο, τροποποίηση του Αστικού Κώδικα και άλλες διατάξεις» να γίνεται δεκτό επί της αρχής από την ολομέλεια της Βουλής στις 15 Φεβρουαρίου 2024, η Ελλάδα έγινε η 37η χώρα στον κόσμο και η πρώτη ορθόδοξη που αναγνώρισε την ισότητα στο γάμο, εισαγάγοντας τον κανόνα ότι ο γάμος συνάπτεται μεταξύ δύο προσώπων ίδιου ή διαφορετικού φύλου.
Το 2015 το σύμφωνο συμβίωσης νομιμοποιείται και για ζευγάρια του ίδιου φύλου, δίνοντας έτσι σε νοικοκυριά ομοφυλόφιλων ζευγαριών τη δυνατότητα για νομική προστασία σχεδόν ισάξια με παντρεμένα ζευγάρια του αντίθετου φύλου.
Ακολουθήστε το Thestival στο 




