Χαλκιδική: Στη βεράντα μένει εδώ και 12 ημέρες ο 81χρονος που έχασε το σπίτι του σε πλειστηριασμό

|
ΜΑΓΔΑ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ

Εδώ και 12 ημέρες μένει στην βεράντα του σπιτιού του ο 81χρονος από τα Νέα Φλογητά Χαλκιδικής, το σπίτι του οποίου είχε βγει σε πλειστηριασμό τον περασμένο Δεκέμβριο, και πλέον έχει νέο ιδιοκτήτη.

Ο ηλικιωμένος Θεόφιλος Τζοχουνίδης, ο οποίος έχει χάσει το ένα του πόδι και είναι σε αναπηρικό αμαξίδιο διέμενε στο σπίτι μαζί με την γυναίκα του, την μία του την κόρη και τον εγγονό του, 31 ετών, ο οποίος αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και νοσηλεύεται. Μαζί με τα λιγοστά υπάρχοντα που πρόλαβε να πάρει από το σπίτι του μετά την έξωση που του έκαναν κοιμάται σε καναπέ στο μπαλκόνι από την Πέμπτη 4 Μαΐου. Νωρίς το πρωί εκείνης της ημέρας δικαστικός επιμελητής παρουσία αστυνομίας άλλαξε την κλειδαριά του σπιτιού του.

Είχαν προσπαθήσει να απομακρύνουν τον ηλικιωμένο που έχει αναπηρία 85% αλλά τα έγγραφα που προσκόμισε ο νέος ιδιοκτήτης ήταν από δικαστικούς και δεν έφεραν την υπογραφή εισαγγελέα, όπως αναφέρει στο thestival.gr η κόρη του 81χρονου, Αναστασία Τζοχουνίδου.

«Αυτό που ζητάει ο Θεόφιλος Τζοχουνίδης είναι να γίνει επαναεξέταση του δανείου για να μπει ξανά στο σπίτι του. Είναι άδικο όλο αυτό. Ζητάμε μια δεύτερη ευκαιρία ώστε να μπορεί ο άνθρωπος να πληρώνει κανονικά τις δόσεις του δανείου. Δεν θα φύγει από το μπαλκόνι μέχρι να εξεταστεί ξανά όλο αυτό», σημειώνει η κα Τζοχουνίδου.

Μένει στη διπλοκατοικία από 29 χρονών. Το σπίτι αποτελεί πρώτη κατοικία και βγήκε σε πλειστηριασμό στις 14 Δεκεμβρίου. Ο 81χρονος είχε μπει εγγυητής σε επισκευαστικό δάνειο που είχε πάρει ο γιος του, προκειμένου ο ίδιος να διαμείνει στον επάνω όροφο του σπιτιού.

«Ο αδερφός μου πήρε δάνειο 85.000 ευρώ, έχει πληρωθεί περίπου 80.000 και με τόκους είχε πάει 57.000 ευρώ. Πλήρωνε για κάποια χρόνια και μετά άρχισαν τα προβλήματα οπότε δεν μπορούσε να ανταποκρίνεται στις δόσεις. Είχε μείνει το ποσό των 57.000 με τους τόκους και από τα 57.000 με πανωτόκια είχε πάει 150.000 ευρώ. Πήγαμε να κάνουμε διακανονισμό πριν τον Δεκέμβριο. Είχαμε πει για ένα ποσό των 6.000 ευρώ που μπορούσαμε να δώσουμε και τα οποία δεν τα δέχτηκαν», επισημαίνει η κόρη του Θεόφιλου Τζοχουνίδη.

Ο νέος ιδιοκτήτης από τα Σκόπια το «χτύπησε» 150.001 ευρώ και θέλει να κάνει το σπίτι ενοικιαζόμενα δωμάτια. Ο ηλικιωμένος είχε προτείνει να του δίνει ένα ποσό προκειμένου να νοικιάζει τον κάτω χώρο και να μένει εκεί αλλά ο νέος ιδιοκτήτης δεν το δέχτηκε, όπως καταγγέλλει η Αναστασία Τζοχουνίδου.

Ο δικηγόρος της οικογένειας Τζοχουνίδη, Φώτης Μπαμπάνης έχει καταθέσει αγωγή και ασφαλιστικά μέτρα τα οποία επρόκειτο να εκδικαστούν τις επόμενες ημέρες. «Έχω μεταφέρει την εκδίκαση της υποθέσεως στα δικαστήρια Αθηνών. Τα Δικαστήρια Πολυγύρου κλείνουν από αύριο λόγω εκλογών. Στην Αθήνα υπάρχει προσωπικό ασφαλείας για να δικάζει τις προσωπικές διαταγές. Αύριο ή μεθαύριο θα γίνει η εκδίκαση», επισημαίνει στο thestival.gr ο κ. Μπαμπάνης.

Στο πλευρό του ηλικιωμένου οι κάτοικοι του χωριού

Κάτοικοι των Νέων Φλογητών στέκονται στο πλευρό του 81χρονου. Έχουν αναρτήσει πανό στην είσοδο του σπιτιού. Μάλιστα, χθες το απόγευμα πραγματοποίησαν διαμαρτυρία έξω από το σπίτι.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.