Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης για τον συνωστισμό στην Αρχαία Αγορά (φωτο & video)

|
ΒΑΣΙΑ ΓΚΑΝΑΡΑ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν πριν από λίγη ώρα δεκάδες κάτοικοι πίσω από το άγαλμα Βενιζέλου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με αφορμή τον συνωστισμό και τις συναθροίσεις που παρατηρούνται τους τελευταίους μήνες στην αρχαία ρωμαϊκή αγορά.  

Οι περίοικοι στην Μακεδονικής Αμύνης, στην Αγνώστου Στρατιώτη, στη Φιλίππου και στην Ολύμπου αγανακτισμένοι πλέον, καταγγέλλουν ότι δεν μπορούν να κοιμηθούν λόγω της ηχορύπανσης, ενώ δηλώνουν ότι όλη η περιοχή μετατρέπεται σε έναν υπαίθριο σκουπιδότοπο. Το προαύλιο τμήμα του αρχαιολογικού χώρου γεμίζει με σπασμένα μπουκάλια, ναρκωτικά, κουτιά από πίτσες, και αποτσίγαρα, όπως καταγγέλλουν.

Ο κ. Ευάγγελος Χασιώτης κάτοικος της περιοχής περιέγραψε την κατάσταση και δήλωσε ότι: “Χρόνια ολόκληρα δεν μπορούμε να κοιμηθούμε, μας ενοχλεί ο συνωστισμός φοβόμαστε για τον ιό, φοβόμαστε να περάσουμε από την πλατεία , οι νέοι ίσως να μην φοβούνται αλλά ο χρόνος για μας που είμαστε πάνω τον 65 ετών είναι πολύτιμος. Έχουμε ενημερώσει την αστυνομία και αστυνομικός μου είπε ότι είναι άβατο, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα”.

Από την πλευρά της, η κ. Ελένη Φωτιάδου επισήμανε ότι “το εμπόριο ναρκωτικών από νεολαίους είναι καθημερινό φαινόμενο, φοβόμαστε, φοράμε τις μάσκα μας και προσπαθούμε να προστατευτούμε. Η πολιτεία είναι απούσα” τόνισε.

Τέλος, οι κάτοικοι εξέφρασαν τα παράπονα τους λέγοντάς ότι παρά τα καθημερινά τηλεφωνήματα τους στη Αστυνομία, το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να έρχονται και να τους διώχνουν, κάτι το οποίο δεν είναι αρκετό όπως ανέφεραν.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.