Μυτιλήνη – Κορωνοϊός: Σε αργία ανεμβολίαστοι ιερείς χωρίς στέρηση μισθού

|
THESTIVAL TEAM

Την πόρτα της εξόδου στους ανεμβολίαστους ιερείς δείχνει ο Μητροπολίτης Μυτιλήνης Ιάκωβος, καθώς αναμένεται να τους θέσει σήμερα σε αργία, ενώ εκκρεμεί η απόφαση και για έναν τέταρτο ιερέα, με τον οποία βρίσκεται σε συζητήσεις.

Μετά την πρώτη αργία που τέθηκε ιερέας την προηγούμενη εβδομάδα από προσκύνημα της Μυτιλήνης, και την συνάντηση που είχε με τους ανεμβολίαστους κληρικούς παρουσία γιατρών από την Αθήνα το προηγούμενο Σάββατο, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα της Λέσβου», ο Μητροπολίτης φαίνεται να πήρε τις αποφάσεις του κατά τις ημέρες που είχε αποσυρθεί στη Μονή Υψηλού.

Όπως ίσχυσε και με την πρώτη αργία, που επιβλήθηκε σε ιερέα την περασμένη εβδομάδα, έτσι και τώρα οι τρεις ιέρειες που θα τεθούν σε αργία θα λαμβάνουν κανονικά τις μισθολογικές τους αποδοχές, δεν θα έχουν όμως το δικαίωμα να λειτουργούν. Ο Μητροπολίτης πήρε την απόφαση αυτή καθώς οι τρεις συγκεκριμένοι ιερείς όχι μόνο δεν πειθάρχησαν στις οδηγίες της Μητρόπολης, αλλά και προέτρεπαν το ποίμνιο τους να μην προχωρήσουν σε εμβολιασμό.

Ο εφημέριος για τον οποίο δεν έχει ακόμα ληφθεί οριστικά η απόφαση αργίας, υπηρετεί σε ενορία σε χωριό του Πλωμαρίου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι επίκεινται αποφάσεις του Μητροπολίτη Μυτιλήνης και για τουλάχιστον άλλους δύο κληρικούς της Μυτιλήνης, ώστε να τεθούν σε αργία, καθώς το μήνυμά του είναι σαφές ότι όσοι από τους πατέρες δεν ολοκληρώνουν τον εμβολιασμό τους θέτουν τον εαυτό τους εκτός της Εκκλησίας.

Στην πρώτη περίπτωση επειδή ο ιερέας είναι πολύτεκνος, ο Μητροπολίτης αποφάσισε να μη στερηθεί το μισθό του και τον κάλεσε ξανά να εμβολιαστεί για να επιστρέψει στα καθήκοντά του.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.