Μητροπολίτης Μεσσηνίας: Δεν υπάρχει αυτή η παλαιοχριστιανική οργάνωση που υποστηρίζουν, λένε ό,τι θέλουν

Φωτογραφία: Intime
|
THESTIVAL TEAM

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας, Χρυσόστομος, διαχωρίζει τη θέση της εκκλησίας από τα όσα διαδίδει η οικογένεια παλαιοχριστιανών ότι πρεσβεύει, επικαλούμενη χριστιανικές πεποιθήσεις.

Ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος εξηγεί ότι ως νομικά αυτή η αίρεση δεν υφίσταται ενώ τονίζει πως χρειάζεται προσοχή για τη διερεύνηση του θέματος.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο Action 24 ο Μητροπολίτης αναφέρει: «Η υπόθεση είναι προβληματική και η επίφαση που έχουν δώσει πως είναι μια παλαιοχριστιανική αίρεση ή οργάνωση δεν απηχεί σε καμία πραγματικότητα. Δεν υπάρχει παλαιοχριστιανική οργάνωση, δεν υπάρχει νόμιμη τουλάχιστον θρησκευτική οργάνωση με τέτοια ονομασία καταγεγραμμένη στο νόμιμο μητρώο του υπουργείου Παιδείας περί νόμιμων οργανώσεων και θρησκευτικών ομάδων και κοινοτήτων. Άρα οι κύριοι αυτοί λένε ότι θέλουν».

Για το εάν έχουν κάποια σχέση με τους παλαιοημερολογίτες, τονίζει πως «όχι».

«Μπορεί να θέλουν να δημιουργήσουν οπαδούς»

«Ο καθένας βέβαια έχει το δικαίωμα να βγαίνει και να λέει ότι θέλει. Νομίζω πως χρειάζεται προσοχή ως προς την διερεύνηση του θέματος και τις εξελίξεις», επισημαίνει ο Μητροπολίτης.

«Αυτό που έχει σημασία είναι να διερευνηθεί όλο αυτό και τι κρύβεται. Δεν πρέπει να παρασυρθούμε και να αρχίσουμε να δίνουμε μεταφυσικές ερμηνείες γιατί μπορεί να είναι και ο σκοπός τους να δημιουργήσουν μια ομάδα, οπαδούς και να δημιουργήσουν μια κατάσταση που δεν μπορεί να ελεγχθεί», προσθέτει.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.