Τέμπη: Διεκόπη η πρώτη εκδίκαση αγωγής αποζημίωσης συγγενών θυμάτων

Φωτογραφία: Intime
|
THESTIVAL TEAM

Διεκόπη για τις 5 Απριλίου η πρώτη εκδίκαση αγωγής αποζημίωσης συγγενών των θυμάτων του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, μετά από πρόταση των δικηγόρων του ΟΣΕ και της Hellenic Train.

Η αγωγή αυτή αφορά στον Ιωάννη Καρυώτη, ελεγκτή της αμαξοστοιχίας, που μαζί με ακόμη 56 ανθρώπους βρήκε τραγικό θάνατο την 28η Φεβρουαρίου του 2023.

Σύμφωνα με το cnn.gr, τέσσερα συγγενικά του πρόσωπα στρέφονται κατά του ΟΣΕ και της εταιρείας Hellenic Train για την ηθική βλάβη που υπέστησαν, αλλά και για ψυχική οδύνη από τη βαριά απώλεια του δικού τους ανθρώπου και ζητούν αποζημίωση συνολικού ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ από τις δύο εταιρείες, δηλαδή από 250.000 ευρώ τον καθένα.

Οι τέσσερις συγγενείς που στρέφονται κατά των εταιρειών με την αγωγή τους βρέθηκαν την Παρασκευή ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας, προκειμένου να παρακολουθήσουν την εκδίκαση της αγωγής τους. Αυτή τελικά δεν προχώρησε.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.