Κούγιας για υπόθεση Άλκη: Κανείς από τους κατηγορούμενους δεν λέει ότι τον χτύπησαν, λες και είναι συνεννοημένοι

Φωτογραφία: Intime
|
ΓΑΒΡΙΗΛ ΧΑΤΖΗΝΟΠΟΥΛΟΣ

Στο εδώλιο κάθονται σήμερα οι 12 κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη.

Όλοι τους έφτασαν στο Δικαστικό Μέγαρο πολύ νωρίς το πρωί, ενώ οι γονείς του άτυχου νεαρού πέρασαν την είσοδο των Δικαστηρίων λίγο μετά τις 9 και για πρώτη φορά σήμερα θα έρθουν πρόσωπο με προσώπου με τους κατηγορούμενους για τη δολοφονία του παιδιού τους.

Ο δικηγόρος της οικογένειας του 19χρονου, Αλέξης Κούγιας ανέφερε σε δηλώσεις του πριν την έναρξη της δίκης πως “έχω συμμετάσχει σε εκατοντάδες υποθέσεις ανθρωποκτονιών. Δεν έχω συναντήσει ποτέ ξανά 12 ανθρώπους που ενώ η ιατροδικαστική έκθεση της κ. Κοβάτση αναδεικνύει συμπεριφορές περισσότερων ώστε να χάσει τη ζωή του το αείμνηστο αυτό παιδί, συγκεκριμένα μια πολτοποίηση στο κεφάλι, χτυπήματα από σίδερα, ένα κατακρεουργημένο σώμα από μάχαιρα καραμπίτ, δρεπάνια και ούτε ένας από αυτούς να μην δέχεται ότι έχει κάνει ούτε ένα χτύπημα. Ούτε ένας να μην λέει -λες και είναι συνεννοημένοι- ότι το έκανε κάποιος άλλος”.

Λίγο αργότερα, ο Βασίλης Ταουξής, συνήγορος του 12ου κατηγορούμενου και οδηγού του 3ου αυτοκινήτου από από κατέβηκαν άλλοι κατηγορούμενοι για την υπόθεση δολοφονίας του Άλκη, τόνισε πως “ελπίζω να υπάρξει νομικός πολιτισμός. Έρχομαι με την πρόθεση να βοηθήσω στην αποκάλυψη της αλήθειας και στη διερεύνηση κάθε σκοτεινής πτυχής αυτής της υπόθεσης. Ελπίζω ο αδικοχαμένος Άλκης να είναι το τελευταίο θύμα οπαδικής βίας”.

Κληθείς να απαντήσει σχετικά με τον “ρόλο” που είχε ο πελάτης του, το μοιραίο βράδυ της δολοφονίας του Άλκη, υποστήριξε πως ο κατηγορούμενος “δεν εξήλθε καθόλου από το αυτοκίνητο. Πήγε και παραδόθηκε μόνος του στη αστυνομία. Ήθελε να συμβάλει στην αποκάλυψη της αλήθειας. Δεν τον γνώριζε κανένας, δεν ήταν μέλος του συνδέσμου. Τον παρακάλεσαν να παίξει τον ρόλο του ταξιτζή”.

Νωρίτερα, σε δηλώσεις της, η μητέρα του Άλκη ξεκαθάρισε πως τα ισόβια πρέπει να είναι όντως ισόβια. “Όλη τη ζωή τους στη φυλακή. Και οι 12”, είπε.

Συνθήματα έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης υπέρ του Άλκη

Ομάδα ατόμων έχει συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Όλοι τους φωνάζουν συνθήματα υπέρ του Άλκη και ζητούν από τη Δικαιοσύνη να είναι σκληρή και αμείλικτη απέναντι στους 12 κατηγορούμενους. “Ισόβια όλοι”, φωνάζουν.

Περισσοτερες Ειδησεις