Λωρίδα της Γάζας: Η Χαμάς θα απελευθερώσει σήμερα άλλους δέκα ομήρους

|
THESTIVAL TEAM

Η Χαμάς θα απελευθερώσει σήμερα άλλους 10 ομήρους-πολίτες του Ισραήλ (οι δύο έχουν και ρωσική υπηκοότητα) από τη Γάζα, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή της παλαιστινιακής οργάνωσης, ενώ από την άλλη το Ισραήλ θα απελευθερώσει 30 Παλαιστίνιους.

Η αρχική συμφωνία ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς προέβλεπε τετραήμερη ανακωχή στη Γάζα, η οποία έχει παραταθεί δύο φορές μέχρι στιγμής. Η παράταση, που ανακοινώθηκε σήμερα, λήγει αύριο, Παρασκευή. Από την έναρξη της ανακωχής, η Χαμάς απελευθερώνει κάθε μέρα περί τους 10 ομήρους και το Ισραήλ αποφυλακίζει τριπλάσιο αριθμό παλαιστινίων κρατουμένων.

Την ίδια στιγμή, διαπραγματευτές της Αιγύπτου και του Κατάρ ασκούν πιέσεις για μια νέα διήμερη παράταση της εκεχειρίας στη Γάζα ανάμεσα σε Ισραήλ και Χαμάς, σε συνδυασμό με περισσότερες απελευθερώσεις ομήρων και αύξηση στην παράδοση της ανθρωπιστικής βοήθειας, ανέφερε σήμερα ανακοίνωση της Κρατικής Υπηρεσίας Πληροφόρησης.

Οι προσπάθειες ακολουθούν τη σημερινή παράταση της τελευταίας στιγμής της εκεχειρίας, για έβδομη ημέρα.

«Η Αίγυπτος θα συνεχίσει να καταβάλλει τις εντονότερες προσπάθειές της για να διασφαλίσει τη συνεχιζόμενη ροή ανθρωπιστικής βοήθειας προς το βόρειο και το νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας», αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.