Ερντογάν: Έξω φρενών με δημοσιογράφο που ρώτησε για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Τουρκία – “Να με σέβεσαι!” (video)

|
THESTIVAL TEAM

«Δεν έχεις το δικαίωμα να με διακόπτεις, να με σέβεσαι!» τόνισε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όταν δέχθηκε ερώτηση από δημοσιογράφο του PBS για τους φυλακισμένους δημοσιογράφους και πολιτικούς στην Τουρκία.

Η ερώτηση που έκανε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν “να… βγει από τα ρούχα του”, αφορούσε στη συστηματική παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία.

Αναλυτικά ο διάλογος που προκάλεσε την οργή του προέδρου της Τουρκίας:

Δημοσιογράφος: Οι επικριτές σας λένε ότι φυλακίζοντας αυτούς τους ανθρώπους, δημιουργείται η εντύπωση ότι τους φιμώνετε, ότι κατά κάποιο τρόπο σας απειλούν. Απειλείστε λοιπόν από αυτούς τους ανθρώπους;

Ερντογάν: Γιατί εσείς ενδιαφέρεστε τόσο πολύ γι’ αυτό το θέμα; Η Τουρκία είναι κράτος δικαίου. Αυτές οι αποφάσεις δίνονται από τη δικαιοσύνη.

Δημοσιογράφος: Λέω ότι το Ευρωπαϊκό – συγνώμη για τη διακοπή – το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων διαφωνεί με αυτή την άποψη.

Ερντογάν: Μη με διακόπτεις! Δεν έχεις δικαίωμα να διακόπτεις. Δεν έχεις το δικαίωμα να με διακόπτεις. Πρέπει να με σέβεσαι. Όπως να σέβεσαι και τις αποφάσεις της δικαιοσύνης.

Δείτε το βίντεο:

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.