Εκλογές στην Αλβανία: Νέα νίκη Ράμα “βλέπουν” τα exit poll – Αντίστροφη μέτρηση για τα αποτελέσματα

Τη νίκη φαίνεται να εξασφαλίζει ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, όπως δείχνουν μέχρι στιγμής τα exit poll. Παρά ταύτα, ενδέχεται να χρειαστεί τη στήριξη μικρότερων κομμάτων προκειμένου να λάβει την πλειοψηφία που χρειάζεται για εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.
Σύμφωνα με το exit poll του ειδησεογραφικού πόρταλ Albanian Post που εδρεύει στα Τίρανα και του τηλεοπτικού σταθμού Klan Kosova Tv, που εδρεύει στο Κόσοβο, όπως μεταδίδει το cnn.gr, το PS (Σοσιαλιστικό κόμμα) του Ράμα φαίνεται να προηγείται με ποσοστό 54% και το PD (Δημοκρατικό κόμμα) του Μπερίσα να ακολουθεί με ποσοστό 34,87%.
Τρεις τηλεοπτικοί σταθμοί ανέφεραν στο πρακτορείο Reuters ότι αποφάσισαν να μην μεταδώσουν exit poll, επικαλούμενοι διαδικαστικά και νομικά ζητήματα.
Οι δηλώσεις Ράμα – Μπερίσα μετά το τέλος της ψηφοφορίας
Κατά την προεκλογική εκστρατεία κυριάρχησε η ευρωπαϊκή πορεία της Αλβανίας και οι αλληλοκατηγορίες για διαφθορά.
«Σήμερα ο αλβανικός λαός (…) θα μας δώσει τη δύναμη που χρειαζόμαστε για να κάνουμε την Αλβανία μέλος της Ε.Ε.» είπε μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας ο Ράμα.
Ο Μπερίσα, ο οποίος επίσης στηρίζει τις ευρωπαϊκές φιλοδοξίες της Αλβανίας και έχει υποσχεθεί να αυξήσει τους μισθούς και να καταπολεμήσει τη διαφθορά, είπε ότι «αυτή θα είναι μια νέα καλοκαιρινή ημέρα» για τους Αλβανούς.