Ο Σταύρος Τρύφων υποψήφιος με τη “Δύναμη Ενότητας” του Ιγνάτιου Καϊτετζίδη

|
THESTIVAL TEAM

Ο γνωστός Θεσσαλονικιός πνευμονολόγος, Σταύρος Τρύφων, είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τη “Δύναμη Ενότητας” του Ιγνάτιου Καϊτετζίδη, στον δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη.

Είχε γίνει γνωστός τον Απρίλιο του 2022, όταν κατάφερε να απεγκλωβίσει έναν ασθενή από τη φωτιά που προκλήθηκε στο νοσοκομείο “Παπανικολάου” της Θεσσαλονίκης.

Ποιος είναι ο Σταύρος Τρύφων

Ο Σταύρος Τρύφων είναι διευθυντής πνευμονολόγος στην κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Γεώργιος Παπανικολάου». Εργάζεται ως πνευμονολόγος τα τελευταία 23 χρόνια. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Ιατρικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Διδάκτωρ Πνευμονολογίας Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ.

Συμμετέχει ενεργά, με τις γνώσεις της ειδικότητάς του, στο πρόγραμμα του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη, «Μελίτη», για την πρώιμη διάγνωση του καρκίνου του πνεύμονα. Ο Σταύρος Τρύφων είναι υπεύθυνος του Τμήματος Κλινικών Μελετών της Πνευμονολογικής του «Γ. Παπανικολάου», με συμμετοχή σε ερευνητικά διεθνή πολυκεντρικά προγράμματα για την πρώιμη χορήγηση νέων φαρμάκων σε Έλληνες ασθενείς

Επίσης, είναι ενεργό μέλος της ελληνικής και της ευρωπαϊκής Πνευμονολογικής Εταιρείας και έχει διατελέσει εθνικός αντιπρόσωπος της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Πνευμονολογική Εταιρεία (2017-2020). Ακόμα είναι εκλεγμένο μέλος της Αμερικάνικης Ακαδημίας Θώρακος, με πλούσιο επιστημονικό έργο σε διεθνές επίπεδο από το 2011.

“Γιατί κατεβαίνω;”

“Η απόφασή μου να συμπορευτώ με τον Ιγνάτιο Καϊτεζίδη και τον Συνδυασμό ΔΥΝΑΜΗ ΕΝΟΤΗΤΑΣ, υπαγορεύτηκε από την επιθυμία μου να προσφέρω όσο το δυνατόν περισσότερα στον Τομέα που γνωρίζω καλύτερα, την ΥΓΕΙΑ.

Στον Δήμο μας υπάρχει ένα από τα μεγαλύτερα και καλύτερα Νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας. Η πρόσφατη έναρξη ουσιαστικής συνεργασίας του Δήμου μας με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Π.Ο.Υ.) μας δίνει την πολύτιμη ευκαιρία να γίνουμε, ως Πολίτες, κοινωνοί μιας πρότυπης ιατρικής Φροντίδας σε Α’βάθμιο επίπεδο περίθαλψης διεθνών προδιαγραφών.
Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι ο Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη, είναι ο πρώτος Δήμος στην χώρα με πιστοποίηση από τον Π.Ο.Υ. ως “Υγιής Πόλη”. Αυτό διαφαίνεται ήδη από τη δημιουργία Συμβουλευτικού Σταθμού Άνοιας και την εγκατάσταση απινιδωτών σε σχολεία και αθλητικές εγκαταστάσεις.
Στον σχεδιασμό μας προτεραιότητα θα έχουν α. η συνεχής ενημέρωση σχετικά με την Αναπτυξιολογία των παιδιών μας στο πλαίσιο της Ψυχοσωματικής τους Ανάπτυξης με την εφαρμογή των σύγχρονων ιατρικών μεθόδων, β. η διαρκής και ουσιαστική ενημέρωση αναφορικά με τα Προγράμματα Προληπτικής Ιατρικής για τους ενήλικες, τα οποία θα είναι προσανατολισμένα στην κάθε ηλικιακή ομάδα και νόσο, γ. η διατήρηση της ευεξίας όλων των συμπολιτών μας μεγάλης ηλικίας με την καθολική τους ενεργή συμμετοχή σε Προγράμματα Απασχόλησης και Φροντίδας βάσει διεθνών προτύπων.

Ευελπιστώ ότι θα μου δώσετε την Ευκαιρία και την Τιμή να κάνω Πράξη το Όραμα “ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ”, όραμα που υπηρετώ στο Εθνικό Σύστημα Υγείας επί σειρά ετών”.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.