Σοκάρει μαρτυρία γιατρού για τη φωτιά στο Παπανικολάου: Είδα ασθενείς να φλέγονται – Ένας εξαϋλώθηκε

|
THESTIVAL TEAM

Ήρωας γιατρός άρπαξε πυροσβεστήρα και έσωσε δυο ασθενείς που φλέγονταν

Συγκλονίζουν τα όσα περιγράφει ότι έζησε ο Διευθυντής πνευμονολογίας στην κλινική του ΕΣΥ στο νοσοκομείο Παπανικολάου, Σταύρος Τρύφων.

«Στις 8:50 με φώναξε νοσηλεύτρια ότι ένας άνθρωπος είναι στην πόρτα και φλέγεται! Αμέσως άρπαξα έναν πυροσβεστήρα και έσβησα τη φωτιά που έκαιγε τον άνθρωπο. Συννοσηλευόμενός του είπε ότι άκουσε ένα θόρυβο σαν έκρηξη. Στη συνέχεια είδα δεύτερο άνθρωπο να καίγεται. Πήρα δεύτερο πυροσβεστήρα και τον έσβησα», περιγράφει.

Ο κ. Τρύφων σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους αναφέρθηκε στις στιγμές χάους που ακολούθησαν στη Β’ Πνευμονολογική, αμέσως μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς. «Η τεχνική υπηρεσία έκοψε την παροχή οξυγόνο για να μην έχουμε χειρότερα. Έπεσε και το ρεύμα και έτσι νοσηλευτικό προσωπικό και γιατροί εγκλωβίστηκαν στα γραφεία τους από τους πυκνούς καπνούς», περιγράφει ο ίδιος χαρακτηριστικά.

Ο 79χρονος που βρέθηκε νεκρός, εξαϋλώθηκε, σύμφωνα με τον κ. Τρύφων.

Οι άλλοι δύο ασθενείς που νοσηλεύονταν στον θάλαμο 206 είναι ζωντανοί. Ο ένας, 52 ετών φέρει σοβαρά εγκαύματα και νοσηλεύεται σε ΜΕΘ ενώ ο άλλος φέρει πιο ελαφρά τραύματα και νοσηλεύεται σε άλλο κτήριο του νοσοκομείου.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.