Θεσσαλονίκη: Αγώνες άλματος επί κοντώ σήμερα στην Καμάρα με Κατερίνα Στεφανίδη και κορυφαία ονόματα του αθλήματος

|
THESTIVAL TEAM

Σε γήπεδο στίβου θα μετατραπεί και φέτος ένα από τα εμβληματικά τοπόσημα της Θεσσαλονίκης, η Αψίδα του Γαλέριου, για να φιλοξενήσει ένα μοναδικό αθλητικό γεγονός.

Ο 2ος αγώνας άλματος επί κοντώ «Fly in SKG Sky» θα πραγματοποιηθεί σήμερα Σάββατο 13 Ιουνίου στο πλαίσιο των Διεθνών Αγώνων Μέγας Αλέξανδρος – Θεσσαλονίκη 2026 φέρνοντας 40 αθλητές και αθλήτριες υψηλού επιπέδου από την Ελλάδα και άλλες έξι χώρες (Κύπρος, Ιταλία, Τουρκία, Τσεχία, Βοσνία και Σλοβενία) οι οποίοι θα προσφέρουν ένα ξεχωριστό αθλητικό θέαμα στην καρδιά της πόλης.

Το πρόγραμμα των αγώνων έχει ως εξής:

Το Σάββατο 13 Ιουνίου είναι χωρισμένο σε 2 γκρούπ. Στο πρώτο (10.00- 16.00) θα κάνουν άλματα αθλητές σε μικρότερα ύψη, ενώ στο 2ο, το οποίο ανοίγει την αυλαία στο κυρίως μενού, αναμένονται οι αθλητές- τριες με τις μεγαλύτερες επιδόσεις, με ώρα έναρξης 18.15 και την κατηγορία γυναικών.

Σάββατο 13 Ιουνίου 2026

11:00 Αγώνας Β’ Γυναικών
16:00 Αγώνας Β’ Ανδρών

18:15 Αγώνας Α’ Γυναικών
20:30 Αγώνας Α’ Ανδρών

Ο αγώνας διοργανώνεται από το Δήμο Θεσσαλονίκης και το Αθλητικό Κέντρο «Προμηθέας».

Η Κατερίνα Στεφανίδη στο φετινό «Fly in SKG Sky»

Η χρυσή Ολυμπιονίκης Κατερίνα Στεφανίδη θα συμμετάσχει φέτος στον αγώνα των γυναικών που θα διεξαχθεί στις 18:15 το απόγευμα του Σαββάτου.

Η Ολυμπιονίκης και κάτοχος της πανελλήνιας επίδοσης, Κατερίνα Στεφανίδη, πρόκειται να αγωνιστεί το Σάββατο το απόγευμα και αναμένεται να συγκεντρώσει τα βλέμματα του κόσμου. Μαζί της η έχουσα την καλύτερη φετινή επίδοση Αριάδνη Αδαμοπούλου (4.52μ), η Εβίνα Παναγιώτου, η οποία στα 20 της έχει βάλει τον πήχη ψηλά (4.38 α.ρ. που αποτελεί και πανελλήνια επίδοση για την Κ-20), η Αναστασία Μπουμπουλίδη (4.35), η Αναστασία Ρέτσα (4.41), η Αριάδνη Μήρτσιου (4.30), η Κύπρια Ανδριάνα Παντελή (4.05), η Ντεμέκ Παρλάκ από την Τουρκία (4.33) και η Ιταλίδα Σόνια Μαλαβίσι (4.52) που αγωνίστηκαν και πέρυσι στον ίδιο χώρο.

Στους άνδρες ξεχωρίζει ο Γιάννης Ρίζος- ο 2ος καλύτερος Έλληνας αυτήν την ώρα στην χώρα μας- ο οποίος πέρασε πριν λίγες μέρες τα 5.70μ και πήρε την πρόκριση για το Ευρωπαϊκό του Μπέρμιγχαμ, συνθέτοντας μαζί με τον Μανώλη Καραλή το κορυφαίο δίδυμο του επί κοντώ.

Ο Γιάννης Ρίζος που φέτος αγωνίζεται με τα χρώματα του ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ, εκτός από τους Αντώνη Σάντα (5.56) και Παναγιώτη Κουπουρτιάδη (5.12) θα έχει συναγωνισμό και με επικοντιστές από την Τσεχία (Φίλιπ Μπάρτονεκ 5.56), την Σλοβενία (Λούκα Ζάπανς 5.35 και Τζακ Ρόβαν 5.30), την Ιταλία (Φεντερίκο Μπιανκόλι 5.35), την Βοσνία (Άριαν Μίλιτσα 5.25), την Τουρκία (Ερντέμ Τίλκι 5.30), καθώς και με τους Κυπρίους (Ανδρέα Καζαμία 5.24, Χρήστο Ταμάνη 5.32, Δημήτρη Χριστοφή 5.25).

Επικοντιστές που και αυτοί έχουν στόχο τους βαθμούς οι οποίο θα τους οδηγήσουν σε συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, αλλά και γενικότερα θα τους βοηθήσουν στην εξέλιξή τους στο Ranking List της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης θα βραβευτεί η χρυσή Ολυμπιονίκης όσο και ο προπονητής και σύζυγός της, Μίτσελ Κρίερ, ενώ θα βραβευτεί και ο Κώστας Φιλιππίδης και ο προπονητής του για την προσφορά τους στο ελληνικό επί κοντώ.

Ο αγώνας είναι ενταγμένος στο καλεντάρι της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου, του ΣΕΓΑΣ και της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου.

Έπαθλα

Στους τρεις πρώτους νικητές-τριες των αγωνισμάτων του Α αγώνα θα απονεμηθούν τα παρακάτω έπαθλα:

  • Στους πρώτους – πρώτες: Κύπελλο – Μετάλλιο Χρυσό
  • Στους δεύτερους – δεύτερες: Μετάλλιο Αργυρό
  • Στους τρίτους – τρίτες: Μετάλλιο Χάλκινο

Οι απονομές θα γίνουν στο τέλος των αγώνων. Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί αναμνηστική πλακέτα συμμετοχής.

Στον χώρο έχουν στηθεί εξέδρες 300 ατόμων ενώ φέτος θα έχει και εξέδρα προπονητών. Επίσης, φέτος θα υπάρχει και γιγαντοοθόνη, όπου θα προβάλλεται σε απευθείας μετάδοση η εκδήλωση.