Σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης θα αναγορευτεί ο Καθηγητής Μίμης Κοέν, Διευθυντής της Κλινικής Πλαστικής, Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής και Διευθυντής του Κέντρου Κρανιοπροσωπικής Χειρουργικής του Πανεπιστημίου του Ιλινόις στο Σικάγο των ΗΠΑ.

Η Τελετή Αναγόρευσης θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019, στις 19.00, στην Αίθουσα Τελετών «Αλέξανδρος Παπαναστασίου» του Παλαιού Κτιρίου της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ.

Σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση της Συνέλευσης του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ, ο Καθηγητής Μίμης Κοέν προτείνεται για την απονομή του τίτλου, διότι έχει πλούσιο και διεθνώς αναγνωρισμένο ερευνητικό, εκπαιδευτικό και συγγραφικό έργο και έχει εκπαιδεύσει πολλούς ιατρούς από όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων και μεγάλος αριθμός Ελλήνων πλαστικών χειρουργών.

O τιμώμενος είναι από τους πρωτοπόρους στην επανορθωτική χειρουργική των κρανιοπροσωπικών δυσπλασιών, έχει δε πρωτοστατήσει στην εφαρμογή νέων πρωτοκόλλων και σύγχρονων χειρουργικών τεχνικών σε παιδιατρικούς ασθενείς με συγγενείς σχιστίες του προσώπου.
Παράλληλα, έχει αναπτύξει αξιόλογη και διεθνώς αναγνωρισμένη δραστηριότητα στην επανορθωτική χειρουργική αντιμετώπιση ασθενών έπειτα από μείζονες βαριατρικές επεμβάσεις.

Επίσης, συμμετείχε εθελοντικά σε ανθρωπιστικές αποστολές προσφοράς ιατρικών υπηρεσιών σε διάφορες χώρες όπως: Γουατεμάλα, Ισημερινό, Ταϊλάνδη, Ινδία, Νεπάλ, Σερβία, Νότια Αφρική.