Ευρυτανία: Στο ΣτΕ ενάντια στην κατασκευή αιολικού πάρκου σωματεία-κάτοικοι

|
THESTIVAL TEAM

Να μην κατασκευαστεί αιολικό πάρκο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην ευρύτερη περιφέρεια της Ευρυτανίας ζητούν από το Συμβούλιο της Επικρατείας 23 σωματεία, περιβαλλοντικές οργανώσεις, 480 κάτοικοι της περιοχής και φυσιολάτρες.

Ειδικότερα, οι προσφεύγοντες ζητούν να ακυρωθεί η από 10.4.2018 απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας με την οποία χορηγήθηκε άδεια εγκατάστασης Αιολικού Σταθμού Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΣΠΗΕ), ισχύος 40 MW, στη θέση «Μιχός-Βοϊδολίβαδο-Απέλινα» του δήμου Αγράφων της Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας.

Το έργο αποτελείται από ανεμογεννήτριες που θα εγκατασταθούν στην κορυφογραμμή της Νιάλας Αγράφων.

Όπως υποστηρίζουν οι προσφεύγοντες, τα αιολικά αυτά πάρκα είναι προγραμματισμένο να εγκατασταθούν σε εν μέρει προστατευόμενη περιοχή Natura και θα καταλάβουν τις κορυφογραμμές από την Ευρυτανία μέχρι και την Αργιθέα του νομού Καρδίτσας.

Παράλληλα, επισημαίνουν ότι η επίμαχη υπουργική απόφαση είναι αντίθετη σε πλειάδα ευρωπαϊκών κι ελληνικών νομοθετικών διατάξεων (περιβαλλοντική νομοθεσία, νομοθεσία δημοσίων κατασκευών και οδοποιίας, δασικός κώδικας κλπ).

Πηγή: ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.