Θεσσαλονίκη: Αναμνηστικά από ανακυκλώσιμα υλικά μοίρασε η ΕΥΑΘ για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

|
THESTIVAL TEAM

Κούπες από ανακυκλώσιμα υλικά, στυλό φτιαγμένα από πλαστικά μπουκαλάκια νερού, ενημερωτικό υλικό για τη βιοποικιλότητα και… αντισηπτικό για τους διερχόμενους πολίτες προσέφερε σήμερα η ΕΥΑΘ, γιορτάζοντας την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2020.

Σε δύο σταντ, στην Αγίας Σοφίας και στην Καμάρα, και με το σύνθημα «Η λύση είναι στη φύση» μοιράστηκαν στους Θεσσαλονικείς φυλλάδια για τη σημασία της βιοποικιλότητας και την προστασία των υδάτινων αποθεμάτων ως «όπλο» ενάντια στην κλιματική αλλαγή.

«Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος καλεί σε επείγουσα δράση για την προστασία της βιοποικιλότητας, που σχετίζεται και με αυτήν την εξάπλωση παθογόνων οργανισμών. Κάθε κρίκος της αλυσίδας της φύσης είναι πολύτιμος, για να διατηρηθεί η ισορροπία. Το νερό ειδικά αποτελεί πολύτιμο φυσικό πόρο για όλα τα είδη», επισήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ, Άνθιμος Αμανατίδης.

«Στο πλαίσιο λοιπόν της παγκόσμιας προσπάθειας για θετική αλλαγή, οφείλουμε ως ΕΥΑΘ να αναπτύξουμε ‘πράσινα’ μοντέλα, να προχωρήσουμε σε βιώσιμα έργα, έργα εξοικονόμησης φυσικών πόρων και ενέργειας. Ως καταναλωτές, οφείλουμε να σκεφτούμε τον τρόπο που καταναλώνουμε και να επανεξετάσουμε τις δραστηριότητές μας με σεβασμό στη φύση. Ειδικά στην περίπτωση του κορωνοϊού, ο Θερμαϊκός και τα δίκτυα της αποχέτευσής μας έχουν ανάγκη τη φροντίδα μας απέναντι σε έναν νέο τύπο ‘απορρίμματος’, τα είδη προσωπικής υγιεινής. Μάσκες, γάντια, αντισηπτικά μαντηλάκια πρέπει να τα πετάμε σε κάδους απορριμμάτων, για να μη δημιουργήσουμε μια νέα ‘απειλή’ για το περιβάλλον μας. Ειδοποιήσαμε εγκαίρως τους Θεσσαλονικείς για τον κίνδυνο αυτόν, μας άκουσαν και τους ευχαριστούμε!», συμπλήρωσε ο κ. Αμανατίδης.

«Η πανδημία μάς έδωσε την ευκαιρία ως παγκόσμια κοινότητα να επανατοποθετηθούμε σε ό,τι αφορά στην αξία του οικονομικού κέρδους έναντι της ανθρώπινης ζωής και της προστασίας του περιβάλλοντος. Η μεγάλη πρόκληση είναι να μετατρέψουμε την υπέρμετρη ανάπτυξη σε βιώσιμη, αειφόρο ανάπτυξη προς όφελος όλων μας. Σε ό,τι αφορά στη δική μας δραστηριότητα, στοίχημά μας είναι να προστατεύσουμε το θαλάσσιο περιβάλλον μας, τον Θερμαϊκό μας, προτάσσοντας την εταιρική αλλά και την ατομική μας ευθύνη. Προσέχουμε το περιβάλλον, τους ανθρώπους μας, τα δίκτυά μας. ‘Η λύση είναι στη φύση’, όπως είναι και το διεθνές σλόγκαν της ημέρας», δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΥΑΘ, Άγις Παπαδόπουλος.

Σκοπός της ΕΥΑΘ παραμένει η παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας στον καταναλωτή με παράλληλη διασφάλιση της βιωσιμότητας του υδατικού οικοσυστήματος, μέσα από την καθημερινή περιβαλλοντική της «συμπεριφορά» και δράσεις ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας, όπως η σημερινή.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.