Την κυκλοφορία δύο πλήρως αυτοματοποιημένων ηλεκτρικών λεωφορείων χωρίς οδηγό προωθούν τα Τρίκαλα.

Η σύμβαση συνεργασίας για την κυκλοφορία δύο πλήρως αυτοματοποιημένων ηλεκτρικών οχημάτων (λεωφορεία) υπογράφτηκε σήμερα Τετάρτη 15 Ιανουαρίου ανάμεσα στην e-Τrikala AE και την εταιρία AMANI SWISS, εκπροσωπούμενη από τον πρόεδρό της κ. Θεόδωρο Καρυπίδη, και με την υποστήριξη του κινεζικού ομίλου WeiChai Group, ενός εκ των κορυφαίων βιομηχανικών ομίλων παραγωγής ηλεκτρικών λεωφορείων παγκοσμίως.

Τα λεωφορεία θα μεταφέρουν επιβάτες από τον σταθμό του υπεραστικού ΚΤΕΛ Τρικάλων (οδός Όθωνος) προς τις εγκαταστάσεις του ΚΤΕΛ στο Ριζαριό και αντιστρόφως. 

Η συνεργασία, όπως τόνισε ο Δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ, κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, προβλέπει τους επόμενους μήνες εκτός της κυκλοφορίας των δύο αυτόματων λεωφορείων στους δρόμους της πόλης, και την ίδρυση στα Τρίκαλα, ενός Κέντρου Έρευνας (R&D) για την Ηλεκτροκίνηση και την Τεχνητή Νοημοσύνη στην Αυτοκίνηση με την υποστήριξη της AMANI SWISS και της WeiChai, που θα αναδείξει τα Τρίκαλα σε κορυφαίο ευρωπαϊκό πόλος καινοτομίας και έρευνας.

Η συνεργασία AMANI-WEICHAI

H εταιρεία συμφερόντων Καρυπίδη, ΑΜΑΝΙ SWISS, διατηρεί στρατηγική συνεργασία με τον όμιλο WeiChai με σκοπό την προώθηση της ηλεκτροκίνησης στις μεταφορές και τις αστικές συγκοινωνίες στην Ελλάδα και την Ανατολική Ευρώπη. Καθώς, και την από κοινού ανάπτυξη καινοτόμων εφαρμογών στον τομέα της αυτοκίνησης με προτεραιότητα σε τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο εταιρείες θα συμμετέχουν στο διαγωνισμό του υπουργείου Μεταφορών για την προμήθεια 750 αστικών λεωφορείων που θα καλύψουν τις ανάγκες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.