Θεσσαλονίκη: Παράνομα παρκαρισμένα Ι.Χ. έφραξαν τη δίοδο σε καρότσι του ΕΚΑΒ

|
ΕΛΕΝΑ ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗ

Αντιμέτωποι με ένα απίστευτο περιστατικό ήρθαν σήμερα το πρωί, διασώστες του ΕΚΑΒ που κλήθηκαν για να βοηθήσουν μία ηλικιωμένη, στην περιοχή της Τούμπας, στη Θεσσαλονίκη.

Όπως καταγγέλλει στο Thestival η Βάσια Γκάνα, κάτοικος της περιοχής «αυτό που έχει συμβεί στη γειτονιά μας, στη συμβολή των οδών Δήμου Τσέλιου με Χανδρινου, είναι αδιανόητο. Πριν από περίπου δύο χρόνια, συνεργεία του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη τοποθέτησαν κολονάκια, σε συγκεκριμένα σημεία, έτσι ώστε να εμποδίσουν τα Ι.Χ., από το να παρκάρουν παράνομα.

Όμως, κάποιοι τα ξήλωσαν προκειμένου να… μπορούνε να βολευτούν. Το κακό όμως έχει παραγίνει. Σήμερα το πρωί, καλέσαμε το ΕΚΑΒ για να έρθει να βοηθήσει μία ηλικιωμένη που έπεσε, ενώ περπατούσε στο παρκάκι που έχουμε εδώ δίπλα. Ήρθε το ασθενοφόρο, έδωσε τις πρώτες βοήθειες στη γυναίκα, την έβαλε στο καροτσάκι και δεν μπορούσε να την μεταφέρει στο σπίτι της, διότι τα σταθμευμένα οχήματα είχαν φράξει την είσοδο! Τελικά, αναγκάστηκαν να κάνουν τον κύκλο του τετραγώνου για να την πάνε στο σπίτι της».

Η ίδια περιγράφει ότι ασυνείδητοι πολίτες «κλείνουν τις εισόδους των οικοδομών και δεν μπορούμε να περάσουμε. Υπάρχουν μητέρες με καρότσια, που δεν μπορούν να μπούνε και να βγούνε από την οικοδομή».

Τέλος, η κ. Γκάνα αναφέρει ότι τη Δευτέρα θα καταθέσει έγγραφη καταγγελία στην αρμόδια υπηρεσία του δήμου, προκειμένου να επανατοποθετηθούν τα κολονάκια.

f1.jpg

 

f2.jpg

 

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.