Γ. Χριστοδούλου: Έξω από το ΥΜΑΘ θα διανυκτερεύσουν οι εκπαιδευτές υποψήφιων οδηγών

|
THESTIVAL TEAM

«Ανυπολόγιστη η ζημιά» για τους εκπαιδευτές υποψηφίων οδηγών και του δημοσίου από την αποχή των εξεταστών οδήγησης του υπουργείου από τα καθήκοντά τους τον τελευταίο μήνα δήλωσε στον Αlpha 96.5 ο πρόεδρος Ομοσπονδίας Εκπαιδευτών Υποψήφιων Οδηγών Ελλάδος.

Ο Γιώργος Χριστοδούλου κατήγγειλε το νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών. «Έχουμε πρόβλημα με το νομοσχέδιο. Έχει και μαύρα σημεία αλλά εμείς θέλουμε απόλυτη διαφάνεια» είπε στην συνέχεια ο ίδιος τονίζοντας πως οι οδηγοί έβαλαν άσπρες και μαύρες κορδέλες «οι άσπρες υποδηλώνουν ότι θέλουμε απόλυτη διαφάνεια και οι μαύρες για αυτά τα μαύρα σημεία του νομοσχεδίου.»

«Το κυριότερο πρόβλημα είναι ότι δεν γνωρίζουμε τι λέει το νομοσχέδιο. Θέλουμε να μας βάλει συνομιλητές το υπουργείο διότι μας κρατάει σε απόσταση για άλλους λόγους» πρόσθεσε ο κος Χριστοδούλου ενώ επιπλέον ζήτησε «να πληρωθούν άμεσα οι εξεταστές για να συνεχιστεί η εξέταση και να επιβιώσουμε κι εμείς»

Απαντώντας στις κατηγορίες περί περίεργων διπλωμάτων, ο πρόεδρος των εκπαιδευτών απάντησε πως πρώτοι αυτοί ζητούν διαφάνεια. «Τη διαφάνεια τη θέλουμε χθες ωστόσο στο βωμό της διαφάνειας δεν μπορούμε να καταστρέφουμε έναν ολόκληρο κλάδο.»

Ενόψει των αλλαγών στον τρόπο εξέτασης και αν στη διάρκεια αυτής δεν παρίσταται ο εκπαιδευτής, παρά μόνο ο εξεταστής και ο υποψήφιος οδηγός, τότε καμία ασφαλιστική δεν θα ασφαλίζει τα οχήματα των εκπαιδευτών αλλά ούτε και τα διαφυγόντα κέρδη υποστήριξε ο ίδιος.
Όπως γνωστοποίησε ο ίδιος, εκκρεμούν 40.000 περιπτώσεις απόκτησης διπλώματος που λόγω της αποχής των εξεταστών έχουν μείνει στον αέρα

Ο κ. Χριστοδούλου γνωστοποίησε ότι οι εκπαιδευτές θα παραμείνουν έξω από το ΥΜΑΘ τουλάχιστον μέχρι και την Κυριακή, διανυκτερεύοντας στα οχήματά τους, μέχρι να τους συναντήσει η υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης, Κατερίνα Νοτοπούλου, ενώ υπενθύμισε πως συνάδελφοί του έχουν βάλει λουκέτο τα τελευταία χρόνια στις σχολές τους «Πλέον δεν μπορούμε να πληρώσουμε τέλη κυκλοφορίας και όλοι έχουμε οχήματα τεράστια. Δεν μας ακούει κανένας»

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.