Τα ίχνη της 56χρονης φαρμακοποιού, Βασιλικής Κοσμίδου, χάθηκαν την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου από την Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης.

Την δήλωση για την εξαφάνιση της γυναίκας έκανε την επόμενη μέρα η κόρη της 56χρονης στο Τμήμα Ασφαλείας Παύλου Μελά.

Χθες στην εκπομπή «Τούνελ» το τηλεφωνικό κέντρο  πήρε "φωτιά" για τον εντοπισμό της αγνοούμενης.

Μέσω της εκπομπής ενημερώθηκαν όλοι οι οδηγοί ταξί της Θεσσαλονίκης και σύντομα εντοπίστηκε εκείνος που τη μετέφερε από την οδό Κωνσταντίνου Κωνσταντινίδη στην Αριστοτέλους.

Πληροφορίες που έφτασαν στο τηλεφωνικό κέντρο έκαναν λόγο για μια γυναίκα που της έμοιαζε και κινείτο στους άστεγους της ίδιας περιοχής.

Φίλοι εθελοντές βγήκαν στους δρόμους μες στη νύχτα για να βοηθήσουν.  Το νέο της εξαφάνισης έφτασε από το «Τούνελ» ως τα νοσοκομεία της συμπρωτεύουσας αλλά και σε ευαίσθητες υπηρεσίες όπου η κινητοποίηση ήταν άμεση.

Εκτός από τους φίλους εθελοντές, στους δρόμους βγήκαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ και  της Άμεσης Δράσης, οι οποίοι έψαξαν στο κέντρο της πόλης, στον επιβατικό σταθμό του ΟΣΕ και σε μέρη όπου βρίσκουν καταφύγιο άστεγοι.

Η Βασιλική Κοσμίδου, μετακόμισε πρόσφατα στην Ελλάδα από το Λονδίνο όπου εργαζόταν, μετά από ένα σοκ που υπέστη στην προσωπική της ζωή.

Η αγνοούμενη φαρμακοποιός νοίκιασε ένα διαμέρισμα στην περιοχή της Σταυρούπολης, αλλά προέκυψε μια διαφωνία με τον ιδιοκτήτη και την έβγαλε έξω παράτα εμφανή προβλήματα υγείας.

Στη συνέχεια την είδαν να κρατάει μια μωβ βαλίτσα, να μπαίνει σε ένα ταξί και να απομακρύνεται προς άγνωστη κατεύθυνση. Στο διαμέρισμα άφησε όλα της τα πράγματα.

Η αγνοούμενη μητέρα είναι εμφανώς αδυνατισμένη, περίπου 45 κιλά. Έχει ύψος 161, και όταν χάθηκε φορούσε μακρύ μαύρο μπουφάν, γκρι παντελόνι, γκρι παπούτσια και κρατούσε μια μπλε τσάντα.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποιο νεότερο για τον εντοπισμό της 56χρονης, ενώ σε εξέλιξη είναι οι έρευνες για τον εντοπισμό της.