Τρόπους εξεύρεσης χρηματοδότησης ψάχνει αγωνιωδώς η διοίκηση του ΟΑΣΘ, καθώς η προσπάθεια για εξασφάλιση δανείου από την Εθνική Τράπεζα φαίνεται ότι δεν προχωρά άμεσα.

Ο πρόεδρος του Οργανισμού, Χρήστος Στεφανίδης, βρίσκεται σε επαφές με το Υπουργείο Υποδομών  και Μεταφορών, για να βρεθεί μια λύση, ώστε να μπορέσει να καταβληθεί μέρος των δεδουλευμένων των εργαζομένων και να βγουν τα λεωφορεία στους δρόμους.

Ο κ. Στεφανίδης τόνισε μιλώντας στο Thestival ότι γίνεται προσπάθεια για να εξασφαλιστούν χρήματα πρώτον από την προεκταμίευση της επιχορήγησης Ιουνίου και δεύτερον από την απόφαση της διαιτησίας που κέρδισε ο ΟΑΣθ την 8η Μαΐου.

«Περιμένω εντός της ημέρας το πράσινο φως για να καταβληθεί νωρίτερα η επιχορήγηση του Ιουνίου ύψους 4 εκ. ευρώ, με την οποία θα μπορέσουμε να πληρώσουμε τους μισθούς του Μαρτίου και το υπόλοιπο δώρο Πάσχα» σημείωσε στο Thestival ο κ. Στεφανίδης και πρόσθεσε: «Παρακάλεσα επίσης τους αρμοδίους να υπογραφεί μια Κοινή Υπουργική Απόφαση των κυρίων Σπίρτζη και Τσακαλώτου, ώστε να μπορέσουμε να λάβουμε άμεσα τα χρήματα που δικαιούμαστε από τη διαιτησία και ανέρχονται σε 4,6 εκ. ευρώ. Εάν λάβουμε και αυτά, θα μπορέσουμε να πληρώσουμε δύο μισθούς και το δώρο Πάσχα στο προσωπικό».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Συνδικάτου των εργαζομένων, Δημήτρης Τσερμενίδης, επανέλαβε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει μόνο εφόσον υπάρξουν εξελίξεις στο θέμα της πληρωμής. "Επίσημα δεν υπάρχει τίποτα νεότερο. Στείλαμε ένα έγγραφο στον Υπουργό, το έλαβε και είπε ότι θα μας απαντήσει. Αυτό το αξιολογούμε θετικά. Ωστόσο, δεν υπάρχει κάτι παραπάνω. Σύμφωνα με τα δεδομένα θα λάβουμε και αποφάσεις" σχολίασε στο Thestival. Σε ερώτηση για το αν θα βγουν εντός της ημέρας τα λεωφορεία στους δρόμους εφόσον βρεθεί λύση στο θέμα της καταβολής μέρους των δεδουλευμένων, ο κ. Τσερμενίδης τόνισε ότι δεν απαντά σε εικασίες.