Διαμαρτυρία με αφορμή την απόφαση του Δήμου Θεσσαλονίκης να βάλει λουκέτο στο 12ο δημοτικό σχολείο, το οποίο βρίσκεται κοντά στο Μέγαρο Μουσικής, πραγματοποιούν αυτή την ώρα  στο δημαρχείο της πόλης, μαθητές, γονείς και δάσκαλοι του σχολείου.

Οι μικροί μαθητές κρατώντας μικρά χαρτόνια και φωνάζοντας συνθήματα, ζητούν να μην κλείσει το σχολείο τους.

Οι υπηρεσίες του Δήμου έκριναν ότι το σχολείο είναι ακατάλληλο και οι εγκαταστάσεις του επικίνδυνες για τους μαθητές. Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου διαφωνεί με την απόφαση του Δήμου. Αν υλοποιηθεί η απόφαση του λουκέτου τότε οι 120 μαθητές του σχολείου, είτε θα μοιραστούν σε γειτονικά σχολεία, είτε θα μετεγκατασταθούν σε άλλο κτίριο. Κάτι τέτοιο σύμφωνα με τους γονείς θα έχει επιπτώσεις στην ψυχολογία των μαθητών.

Το ζήτημα με το 12ο δημοτικό σχολείο είχε τεθεί επί τάπητος για πρώτη φορά το 2015. Δήμος και γονείς διαφώνησαν και έκτοτε δεν έχει βρεθεί αποδεκτή λύση από την πλευρά του Συλλόγου για τις εγκαταστάσεις του σχολείου.

Να σημειωθεί πως το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε τη σύσταση επιτροπής με την συμμετοχή των αρμόδιων αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων, εκπροσώπων της αντιπολίτευσης και εκπροσώπων του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων ούτως ώστε να εξεταστεί το ζήτημα και να βρεθεί η πιο κατάλληλη λύση.