Επιστολή Δ. Ψωμιάδη στον Α. Σαμαρά: “Φέρτε πίσω τους αστυνομικούς στο Κιλκίς”

|
THESTIVAL TEAM

Επιστολή στον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά έστειλε ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Διονύσης Ψωμιάδης, σχετικά με την αποδυνάμωση των μεθοριακών σταθμών του παραμεθόριου δήμου Παιονίας στο νομό Κιλκίς…

που εντάθηκε εξαιτίας της ξαφνικής απόσπασης 1.800 αστυνομικών από τη Μακεδονία, την Ήπειρο και τη Θεσσαλία στη Θράκη για την αντιμετώπιση του προβλήματος της λαθρομετανάστευσης.

Στην επιστολή του ο κ. Ψωμιάδης επισημαίνει ότι “η απόφαση του υπουργείου Δημόσιας Τάξης για τη μετακίνηση 170 αστυνομικών από τη ΓΑΔ Κιλκίς ήδη δημιουργεί μείζονα προβλήματα αστυνόμευσης, καθώς στους θερινούς μήνες που διανύουμε κορυφώνεται η αύξηση της κίνησης στους τρεις συνοριακούς σταθμούς, ενώ στο τελευταίο εξάμηνο καταγράφεται αύξηση εισόδου λαθρομεταναστών από χώρες όπως το Πακιστάν και το Αφγανιστάν, με παράλληλη αύξηση των κλοπών που συμβαίνουν σε καθημερινό πλέον επίπεδο, γεγονός που πλήττει περαιτέρω το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων”.

Ο ίδιος, ζητά από τον Πρωθυπουργό να ληφθούν υπόψη οι ιδιαιτερότητες του Κιλκίς και κάθε περιοχής που στερείται σημαντικό κομμάτι της αστυνομικής δύναμης. “Μεταφέροντας την κραυγή αγωνίας της ελληνικής περιφέρειας, σας ζητώ να παρέμβετε άμεσα για την άμεση τροποποίηση της απόφασης και τη διορθωτική παρέμβαση στον αριθμό της μετακινούμενης δύναμης ώστε να μην καταρρακωθεί το ήδη προσβεβλημένο αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων της περιοχής και να μη γίνει η περιοχή η νέα πύλη εισόδου λαθρομεταναστών”, καταλήγει στην επιστολή του ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.