Εκτενή αναφορά στα όσα συμβαίνουν με την Τουρκία τον τελευταίο καιρό αλλά και το περιστατικό με τις σημαίες που ύψωσαν νεαροί σε βραχονησίδες έκανε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, ενώ σχολίασε με ιδιαίτερα καυστικό τρόπο την ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ πως τα Ίμια ανήκουν στην Τουρκία.

Για το θέμα της αμφιβήτησης των Ιμίων από την Τουρκία ο κ. Καμμένος μίλησε για παραλήρημα του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας και αφού ζήτησε να διαβάσει την απάντηση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών για τα Ίμια, κάλεσε την Βουλή να υιοθετήσει μια εθνική θέση απέναντι στην Τουρκία.

Αναφορικά με τη δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας, Φώτη Κουβέλη, για ακήρυχτο πόλεμο στο Αιγαίο, ο κ. Καμμένος είπε:

«Η δήλωση, έγινε μετά την κηδεία του σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου. Που έπεσε με το Μιράζ εν ώρα υπηρεσίας προασπιζόμενος την εδαφική ακεραιότητα της χώρας και την εθνική κυριαρχία. Ήρωας σε έναν ακήρυχτο πολεμο εν καιρώ ειρήνης. Αυτός είναι ο ακήρυχτος πόλεμος που περιέγραψε ο κ. Κουβέλης. Σε αυτό τον πόλεμο δεν πρέπει αν υποκύψουμε. Δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα οι Ελληνες. Είμαστε μια ισχυρή χώρα που βγαίνει από την κρίση. Δεν εχει να φοβηθεί τίποτα η ελληνική οικογένεια. Δεν κινδυνεύουν ούτε οι Ελληνες ούτε οι τουρίστες. Ο πόλεμος αυτός δεν είναι τουρκικό σήριαλ», είπε ο κ. Καμμένος. Η τελευταία αυτή αναφορά έγινε για όσα αναφέρονται όπως είπε σε ειδήσεις που διαρρέονται μέσω κάποιων μπλογκ και μεταφέρονται ως πραγματικές ειδήσεις από τα κανάλια πρώτης γραμμής. Πρόκειται για ψευδή σενάρια που δεν υπάρχουν ποτέ.»

Με ιδιαίτερα αιχμηρό τρόπο σχολίασε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας την κίνηση των νεαρών να υψώσουν ελληνικές σημαίες σε βραχονησίδες στο σύμπλεγμα των Φούρνων: «Ο όρκος που δίνουν οι στρατιωτικοί είναι να φυλάττουν τις σημαίες και αυτό πράττει ο ελληνικός στρατός. Αυτός που παίρνει μια σημαία στην πλάτη και πάει να την βάλει κάπου πρέπει να την υπερασπιστεί. Να το ξέρετε ότι θα σας καλέσουμε να την υπερασπιστείτε. Και θα σας δώσουμε και δυο G3 να την υπερασπιστείτε. Η σημαία είναι σύμβολο. Και η προβολή σημαίας είναι ισχυρή πράξη εθνικής κυριαρχίας. Όταν την τοποθετεί κάποιος κάπου θα πρέπει να ξέρει ότι πρέπει να την υπερασπιστεί μέχρι τέλους. Η προβολή της εθνικής κυριαρχίας δια της προβολής του εθνικού συμβόλου είναι και αυτός που την κάνει να μπορεί στην συνέχει να την στηρίξει. Σημαίες έχουν μπει εκεί που πρέπει να μπουν και τις υπερασπιζόμαστε με όλες τις δυνάμεις μας. Δεν υπάρχει θέμα αμφισβήτησης. Τα νησιά μας προστατεύονται από τις διεθνείς συνθήκες».