Η Πρωτοβουλία δανείστηκε ιδέες για το Αλλατίνι από τον Σπύρο Βούγια;

|
THESTIVAL TEAM

Τη δική του πρόταση για την υπόθεση Αλλατίνι κατέθεσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Σπύρος Βούγιας. Ο πρώην υπουργός…

εκτιμά ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα πρέπει να βρει την χρυσή τομή και να καταθέσει μια αναπτυξιακά βιώσιμη πρόταση. Η χθεσινοβραδυνή ανακοίνωση της παράταξης Μπουτάρη παρουσιάζει αρκετά κοινά στοιχεία με την ανακοίνωση του Σπύρου Βούγια που εκδόθηκε χθες το μεσημέρι. Στο κείμενο Βούγια έγινε για πρώτη φορά αναφορά για πρόταση του Δήμου, για διαμόρφωση της πρότασης από τις υπηρεσίες του Δήμου, για λήψη σχετικής απόφασης από το Δημοτικό Συμβούλιο και για ανοιχτή συζήτηση και δημόισα διαβούλευση.

Διαβάστε την ανακοίνωση Βούγια

Ανάμεσα στη σημερινή εικόνα εγκατάλειψης του οικοπέδου «Αλλατίνη» και το σχέδιο των ιδιοκτητών για υπερβολική δόμηση, μπορεί να υπάρξει μια θετική πρόταση του Δήμου Θεσσαλονίκης περιβαλλοντικά και αναπτυξιακά βιώσιμη.

Μια πρόταση που να αξιοποιεί και να αναδεικνύει τα υπάρχοντα διατηρητέα κτίρια με συνοδές χρήσεις πολιτισμού, εκπαίδευσης (σχολεία), κοινωνικών υποδομών, πρασίνου και υπόγειο χώρο στάθμευσης για τους κατοίκους της περιοχής. Αυτή η πρόταση πρέπει να διαμορφωθεί από τις υπηρεσίες του Δήμου και να αποφασιστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο έπειτα από ανοιχτή συζήτηση και δημόσια διαβούλευση.

Κάθε άλλη μεθόδευση με φημολογούμενες προσθήκες και τροπολογίες σε διάφορα νομοσχέδια διαιωνίζει το πρόβλημα και δεν συμβάλει στη διαφάνεια και την αποτελεσματική και αντιμετώπισή του με στόχο την αναβάθμιση της λειτουργίας και της ποιότητα ζωής στην πόλη.

Διαβάστε την ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας η οποία εκδόθηκε αρκετές ώρες αργότερα.

Σε συνέχεια του θέματος που προέκυψε με την υπόθεση του ακινήτου των Μύλων Αλλατίνη και της δήλωσής του της Τρίτης 6 Μαρτίου 2012 ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης ανακοινώνει ότι:

1. Προκειμένου να βρεθεί μια ουσιαστική και βιώσιμη λύση στο χρονίζον θέμα των Μύλων Αλλατίνη, ο Δήμος Θεσσαλονίκης αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να καλέσει όλους τους εμπλεκόμενους φορείς – τους ιδιοκτήτες, το ΤΕΕ, τις ενώσεις πολιτών και τους παραγωγικούς φορείς της πόλης – για τη διακρίβωση και την διατύπωση της τελικής πρότασης του Δήμου και των ιδιοκτητών.

Άλλωστε η αξιοποίηση του ακινήτου αυτού εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας αξιοποίησης και ανάδειξης και των υπολοίπων ακινήτων που παρακμάζουν (Φιξ, ΥΦΑΝΕΤ, Π.Σ. Σταθμός, κτλ), σύμφωνα και με τις προεκλογικές δεσμεύσεις της «Πρωτοβουλίας για τη Θεσσαλονίκη». Τα παραπάνω θα συντελεστούν με την ευθύνη των υπηρεσιών του Δήμου και μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

2. Ο Δήμαρχος με επιστολή του προς το ΥΠΕΚΑ θα ζητήσει τη μεταφορά της  ευθύνης αρμοδιότητας του τελικού σχεδίου στο Δήμο Θεσσαλονίκης.

3. Η Δημοτική Ομάδα, οι Κοινοτικοί Σύμβουλοι, τα μέλη και οι φίλοι της παράταξης «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη» που συνήλθαν σήμερα, Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012, για να συζητήσουν το θέμα «Αλλατίνη» δηλώνουν ότι:

Στηρίζουν με όλες τους τις δυνάμεις το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, και τη Διοίκηση του Δήμου στη μεγάλη προσπάθεια που έχουν αναλάβει για να αλλάξει η πόλη προς το καλύτερο, και είναι σίγουρες και σίγουροι ότι θα κάνουν τις αναγκαίες κινήσεις και ενέργειες για τη διαφύλαξη της ενότητας και των προοπτικών της παράταξης «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη».

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.