Μυλόπουλος προς εργολαβικούς: Σταματήστε πριν υπάρξει έξωθεν επέμβαση

|
THESTIVAL TEAM

Καλεσμένος στην εκπομπή Πρώτη Γραμμή του ΣΚΑΙ ήταν ο πρύτανης του ΑΠΘ, Γιάννης Μυλόπουλος. Ο κ. Μυλόπουλος…

μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί στο ίδρυμα και απάντησε στις κατηγορίες ότι ο ίδιος υποδαύλισε τις κινητοποιήσεις στο ξεκίνημά τους.

«Εκεί που μας χρωστάγανε μας πήραν και το βόδι. Οι εργαζόμενοι έχουν αιχμαλωτίσει το πανεπιστήμιο. Όταν ξεκίνησε η απεργία τους, η Σύγκλητος ζήτησε έκτακτη επιχορήγηση από το κράτος. Δεν την έλαβε. Έτσι, είπαμε στους εργαζόμενους διεκδικήστε τα από την κυβέρνηση, ουσιαστικά απέναντί της στρέφεστε, όχι απέναντι στο πανεπιστήμιο. Τότε ήρθε ο ανεκδιήγητος πρόεδρος του ΕΚΘ, ο οποίος δεν έχει σχέση με το πανεπιστήμιό μας και την αυτοδιοίκησή του και είπε ότι εμείς είπαμε στους εργαζόμενους να καταλάβουν το υπουργείο παιδείας» τόνισε ο κ. Μυλόπουλος.

Ο πρύτανης του ΑΠΘ αναφέρθηκε στη σημερινή εκστρατεία καθαρισμού του ιδρύματος και τόνισε ότι λόγω της κατάληψης « η διοίκηση έχει παραλύσει». «Κάθε μέρα εξαιτίας της αδιαλλαξίας τους, χάνουμε εκατομμύρια ευρώ. Ούτε να απορροφήσουμε τα ελάχιστα κονδύλια που μας δίνει η πολιτεία μπορούμε».

Τέλος, απηύθυνε έκκληση στους εργολαβικούςυπαλλήλους. «Αν πράγματι αγαπάτε το δημόσιο πανεπιστήμιο, σας παρακαλώ να σταματήσετε τώρα, πριν να είναι αργά, πριν υπάρξει έξωθεν επέμβαση. Πολύ φοβάμαι ότι κάποιοι ακραίοι θέλουν να μας οδηγήσουν στην επέμβαση της αστυνομίας» τόνισε ο κ. Μυλόπουλος.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.