Το 1968 ξεκίνησαν στη Μακρινίτσα τα γυρίσματα της ταινίας "Η δασκάλα με τα ξανθά μαλλιά", με την Αλίκη Βουγιουκλάκη και τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ. Το φθινόπωρο του 1968, κατά τη διάρκεια γυρίσματος σκηνής στην πλατεία του χωριού, η Αλίκη Βουγιουκλάκη λιποθύμησε. Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Βόλο και υποβλήθηκε σε εξετάσεις, οι οποίες έδειξαν ότι η ηθοποιός διένυε τους πρώτους μήνες εγκυμοσύνης.

«Αν δεν ήμουν εγώ, η Αλίκη δεν θα μπορούσε να μείνει έγκυος», εξομολογείται στην Espresso και τον Νίκο Νικόλιζα, ο γιατρός Νικόλαος Παπανικολάου. «Ήρθε και μου είπε με βουρκωμένα μάτια: «Γιατρέ, είσαι η μόνη μου ελπίδα για να μείνω έγκυος. Δεν αντέχω άλλο. Έχω γίνει ρεζίλι, γιατί οι εφημερίδες γράφουν ότι είμαι στείρα». Της έκανα λοιπόν μια μικρή επέμβαση και η Αλίκη έμεινε έγκυος. Τότε έγινε χαλασμός Κυρίου σε όλα τα ΜΜΕ της εποχής», λέει ο ίδιος.

Όπως ήταν αναμενόμενο, τα γυρίσματα που συμπεριλάμβαναν τη Βουγιουκλάκη, διακόπηκαν. Η ολοκλήρωσή τους έγινε μετά τη γέννηση του Γιάννη Παπαμιχαήλ, τον Ιούνιο του 1969.