Σκόπια: Θα γίνουμε πλήρες μέλος του ΝΑΤΟ το πρώτο τρίμηνο του 2020

|
THESTIVAL TEAM

«Η Μακεδονία αναμένει να καταστεί πλήρες μέλος του ΝΑΤΟ το πρώτο τρίμηνο του 2020», ανέφερε σε χθεσινές δηλώσεις του ο Εθνικός Συντονιστής της ΠΓΔΜ για το ΝΑΤΟ Στέβο Πενταρόφσκι.

«Αναμένουμε την ολοκλήρωση των ενταξιακών συνομιλιών έως το τέλος του έτους και τότε ολόκληρη η διαδικασία θα μεταφερθεί στην Ελλάδα και τα κοινοβούλια όλων των μελών του ΝΑΤΟ. Η διαδικασία κύρωσης για να γίνει η ‘’Μακεδονία’’ μέλος θα πάρει ένα χρόνο, το πρώτο τρίμηνο του 2020» σημείωσε ο ίδιος.

Τους προσεχείς μήνες η «Μακεδονία» θα επιβεβαιώσει ότι δέχεται όλες τις πρόνοιες του ιδρυτικού κειμένου του ΝΑΤΟ – της Συνθήκης Του Βόρειου Ατλαντικού, τόνισε ο σκοπιανός αξιωματούχος.

Με βάση τα όσα λέει ο Στέβο Πενταρόφκσι, η ΠΓΔΜ θα εκταμιεύει ποσοστό 0,1% με 0,2% του ΑΕΠ της -περίπου 500.000 ευρώ- για τον προϋπολογισμό του ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με τα όσα λέει, ο σκοπιανός αξιωματούχος εμφανίστηκε βέβαιος για το θετικό αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για τη συμφωνία των Πρεσπών στις 30 Σεπτεμβρίου.

Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Άμυνα Πάνος Καμμένος, υποστήριξε ότι ο ελληνικός λαός θα έχει τον τελικό λόγο, ανεξάρτητα από το δημοψήφισμα και τις συνταγματικές αλλαγές στη γειτονική χώρα.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.