Το θεατρικό έργο «Πέντε κινήσεις για μία σιωπή» του συγγραφέα Νίκου Λυγερού θα παρουσιάσει η ερασιτεχνική θεατρική ομάδα «Ένωση Θεάτρου» την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου στις 20.00 στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αλέξανδρος» (Εθν. Αμύνης 1, Θεσ/νικη).

Η παράσταση εντάσσεται στα πλαίσια της 5ης Συνάντησης Ερασιτεχνικών Θεατρικών Σχημάτων «ΘΥΜΕΛΗ» που διοργανώνει το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Λίγα λόγια για το έργο

Πρόκειται για ένα έργο, δομημένο όπως μια μουσική σύνθεση, που πραγματεύεται το θέμα της αντίστασης της μνήμης ενάντια στην καταπίεση της λήθης, με τους ανθρώπους να μην αρκούνται στο να θυμούνται και να αποφασίζουν να μην ξεχάσουν. Μέσω αυτής της παράξενης επιλογής, οι θεατές αντιλαμβάνονται το πρόβλημα της συλλογικής συνείδησης η οποία διαπερνά το τείχος των λέξεων για ν’ αγγίξει τη σιωπή.

Η παράσταση παρουσιάζεται με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, με στόχο «να διατρανώνουμε την αντίστασή μας σε όλους εκείνους που επιχειρούν να δολοφονήσουν τη μνήμη μας, γιατί η λήθη είναι απάνθρωπη και μόνο αν δεν συναινέσουμε στο θάνατο της μνήμης θα μπορέσουμε να γράψουμε την ιστορία του μέλλοντος χωρίς άλλες γενοκτονίες» αναφέρει χαρακτηριστικά ο συγγραφέας Νίκος Λυγερός.

Η είσοδος είναι ελεύθερη

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Συγγραφέας: Νίκος Λυγερός

Σκηνοθέτης: Ζουμπούλης Παπαπαρασκευάς

Παίζουν: Μητρακούδης Πασχάλης, Ουζούνη Αγάπη, Μαβόπουλος Γιώργος, Τσιαμήτας Θοδωρής, Κωνσταντίνα Σταματάκη, Δήμητρα Αραλάγιου, Τσακίρης Κωνσταντίνος.