Στο “Μακεδονία” η πρώτη πτήση από το εξωτερικό παρουσία Χαρδαλιά (ΦΩΤΟ & VIDEO)

|
ΜΑΓΔΑ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ

Στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης προσγειώθηκε πριν από λίγο η πτήση της Aegean από το Μόναχο, σηματοδοτώντας το άνοιγμα της τουριστικής περιόδου για την Βόρεια Ελλάδα.

Πρόκειται για το πρώτη πτήση εξωτερικού που προσγειώνεται στον αερολιμένα της Θεσσαλονίκης, μετά από τρεις μήνες καθώς το αεροδρόμιο ήταν κλειστό στο πλαίσιο των περιοριστικών μέτρων λόγω του κορωνοϊού.

Παρόντες στην άφιξη της πτήσης ήταν ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

«Η καραντίνα μας κράτησε μακριά από την μαμά πατρίδα»

«Η καραντίνα μας κράτησε δυστυχώς μακριά από την μαμά πατρίδα», δήλωσε ο Ηλίας Τσίγκας, ο οποίος ήταν ένας εκ των 164 επιβατών της πτήσης από το Μόναχο.

Ο κ. Τσίγκας δήλωσε ευτυχισμένος που επέστρεψε στην Ελλάδα. «Ήρθαμε να δούμε τους αγαπημένους μας ανθρώπους, δεν θέλουμε να τους δημιουργήσουμε κάποιο κακό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οι ίδιος υπεβλήθη στο τεστ για κορωνοϊό ωστόσο όπως τόνισε δεν του ζητήθηκε να μείνει σε καραντίνα. «Μας είπαν ότι αν βγει θετικό θα επικοινωνήσουν μαζί μου. Άφησα όλα τα στοιχεία μου», σημείωσε.

«Η σύζυγος μου με περιμένει 3 μήνες στον Λιτόχωρο»

Ο Γιώργος με καταγωγή από την Γερμανία έφτασε Θεσσαλονίκη με σκοπό να δει μετά από τόσο καιρό την σύζυγο του. «Η σύζυγος μου με περιμένει τρεις μήνες στο Λιτόχωρο», τόνισε.

«Φύγαμε από την βροχή και ήρθαμε στον ωραίο τον ήλιο»

Για διακοπές στο εξοχικό του στην Καβάλα ήρθε στην Ελλάδα ο κ. Πρόδρομος. «Έχουμε σπίτι εκεί και θα μείνουμε για διακοπές τρεις βδομάδας. Φύγαμε από την βροχή και τώρα ήρθαμε στον ωραίο τον ήλιο», είπε εξερχόμενος από το αεροδρόμιο ο ίδιος.

Χαρδαλιάς: Όσοι έρχονται θα κάνουν έλεγχο

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς δήλωσε ότι: «Όλοι όσοι έρχονται μέχρι τις 30 Ιουνίου στο αεροδρόμιο ‘Μακεδονία θα κάνουν έλεγχο».

Επιπλέον. όπως ανακοίνωσε ο κ. Χαρδαλιάς, σήμερα θα οριστεί ξενοδοχείο καραντίνας.

Σημειώνεται ότι από τις «κόκκινες» χώρες οι επιβάτες θα περνούν από μοριακό έλεγχο και καραντίνα μιας ημέρας, ενώ από τις «πράσινες» χώρες θα περνούν από δειγματολογικό έλεγχο, χωρίς καραντίνα.

Τζιτζικώστας: Η φετινή τουριστική περίοδος αρχίζει με απόλυτη ασφάλεια, αλλά απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός πως η κυβέρνηση έκανε αποδεκτό το αίτημά του για άνοιγμα του αεροδρομίου νωρίτερα από το προβλεπόμενο, ενώ απηύθυνε έκκληση σε όλους να τηρούν όλα τα μέτρα και τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

«Θέλω όμως να ζητήσω από όλους τους επιχειρηματίες και τους επαγγελματίες του τουρισμού και όλους τους συμπολίτες μας να τηρήσουν αυστηρά και πιστά τα μέτρα και τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Πρέπει πάση θυσία να διαφυλάξουμε την επιτυχή διαχείριση της υγειονομικής κρίσης από την πανδημία του κορωνοϊού και να μην έχουμε πισωγυρίσματα. Ο κίνδυνος δεν έχει εξαλειφθεί, ο ιός είναι εδώ και πρέπει όλοι να είμαστε ιδιαίτερα προσεχτικοίΕίμαστε σήμερα εδώ για να στείλουμε το μήνυμα ότι η φετινή τουριστική περίοδος αρχίζει με απόλυτη ασφάλεια», σημείωσε

Δείτε στο βίντεο του Thestival την στιγμή της προσγείωσης του αεροπλάνου:

ae-1.jpg

ae-2.jpg

ae-3.jpg

ae-4.jpg



Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.