Κορωνοϊός: Η υποπαραλλαγή Όρθρος έφτασε στην Ελλάδα μετά την Κράκεν

Φωτογραφία: Intime
|
THESTIVAL TEAM

Μετά την υποπαραλλαγή Κράκεν (επιστημονική ονομασία: ΧΒΒ.1.5) εντοπίστηκε στην Ελλάδα και η νέα υποπαραλλαγή της μετάλλαξης Όμικρον του κορωνοϊού, «Όρθρος» (επιστημονική ονομασία: CH.1.1), αναφέρεται στην εβδομαδιαία έκθεση επιτήρησης του ΕΟΔΥ.

Ο «Όρθρος», η υποπαραλλαγή CH.1.1 της μετάλλαξης Όμικρον του κορωνοϊού εντοπίστηκε και εξαπλώθηκε ραγδαία στη Βρετανία. Μετά την Κράκεν (με την επιστημονική ονομασία ΧΒΒ.1.5), το πρώτο κρούσματα του Όρθρου εντοπίστηκε στις 12 Νοεμβρίου στη Βρετανία, όπως ανακοίνωσε η Υπηρεσία Ασφαλείας της Υγείας (UKHSA) της χώρας.

Τώρα, η υποπαραλλαγή Όρθρος εντοπίστηκε και στην Ελλάδα, σύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεση επιτήρησης του ΕΟΔΥ που δημοσιεύτηκε σήμερα (19.1.2023) Παρασκευή. Ειδικότερα, η υποπαραλλαγή CH.1.1 έχει ανιχνευτεί σε 93 δείγματα, την εβδομάδα από 9 Ιανουαρίου έως 15 Ιανουαρίου.

Διαβάστε μας στο Google News Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.