“Καμπανάκι” Βασιλακόπουλου για την έξαρση του κορωνοϊού: “Πρέπει να πάμε σε εξαμηνιαίο πρόγραμμα εμβολιασμού”

Φωτογραφία: Intime
|
THESTIVAL TEAM

Με αφορμή την έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού ο Καθηγητής Πνευμονολογίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ), Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, τόνισε ότι «έχουμε μία τελείως λανθασμένη στρατηγική αντιμετώπισης του κορωνοϊού» και ότι «το μοντέλο εμβολιασμού που ακολουθείτε πρέπει να αλλάξει».

«Λάθος το μοντέλο – Πρέπει να πάμε σε εξαμηνιαίο πρόγραμμα εμβολιασμού»

Ειδικότερα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ για τον κορωνοϊό, ο κ. Βασιλακόπουλος τόνισε πως πρέπει να ακολουθηθεί διαφορετικό μοντέλο για την αντιμετώπισή του: «Τα νεότερα επιστημονικά δεδομένα για την COVID λένε πως αντί να πάμε με το μοντέλο της γρίπης, μάλλον θα πρέπει να πάμε σε ένα εξαμηνιαίο μοντέλο εμβολιασμού» και πρόσθεσε: «ο κορωνοϊός, πλέον, που έφτασε στην ενδημική του φάση, είναι ξεκάθαρο ότι κάνει τουλάχιστον δύο εξάρσεις τον χρόνο. Τώρα είμαστε στη φάση του δεύτερου κύματος, ο ιός συνεχώς εξελίσσεται, εξελισσόμενος, μεταλλάσσεται γίνεται μολυσματικός και να μπορεί να επιβιώσει».

«Εμείς έχουμε μία τελείως λανθασμένη στρατηγική αντιμετώπισης του κορονοϊού. Καταρχάς, θεωρήσαμε πως ο κορονοϊός εξαφανίστηκε και για να καταλάβετε φέτος κάναμε μόλις 270.000 δόσεις σε όλη την Ελλάδα, όταν έκαναν 3 εκατομμύρια βάσεις για τη γρίπη» συνέχισε ο κ. Βασιλακόπουλος.

«Νομίζω πρέπει να ακολουθήσουμε ένα μοντέλο διαφορετικό από τη γρίπη, πιο επιθετικό προς το παρόν. Η γρίπη είναι ετήσια, όπως και ο εμβολιασμός» συμπλήρωσε ο καθηγητής για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Διαβάστε μας στο Google News Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.