Θεσσαλονίκη: Θετικές στον κορωνοϊό δύο τουρίστριες

|
THESTIVAL TEAM

Δυο τουρίστριες από την Ρουμανία, οι οποίες που έμεναν στη Θεσσαλονίκη σε διαμέρισμα που νοίκιασαν μέσω Airbnb, βρέθηκαν θετικές στον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του omorfataxidia.gr, οι τουρίστριες εμφάνισαν ελαφρά συμπτώματα και έκαναν τεστ στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ. Μετά τα θετικά αποτελέσματα τις σύστησαν να πάνε στο ξενοδοχείο «Φίλιππος» που είναι το ξενοδοχείο καραντίνας για την περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Όταν έφτασαν εκεί με το αυτοκίνητο τους, οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου επικοινώνησαν με τις αρμόδιες αρχές ζητώντας οδηγίες. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο αρμόδιος φορέας είπε πως δεν αναλαμβάνουν το κόστος τις φιλοξενίας τους, καθώς το ξενοδοχείο καραντίνας είναι μόνο γι΄ αυτούς που μένουν σε ξενοδοχεία και όχι σε Airbnb. Μάλιστα οι αρμόδιοι ζήτησαν από τις τουρίστριες να μείνουν καραντίνα στο διαμέρισμα που νοικιάζανε μέσω Airbnb.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς επικοινώνησε με το ξενοδοχείο Φίλιππος και ζήτησε οι δυο Ρουμάνες να φιλοξενηθούν εκεί για τις επόμενες 14 μέρες.

Φωτό: Intime

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.