Τέσσερα κόλπα για να μην κάνει θόρυβο το μπλέντερ σας

|
THESTIVAL TEAM

Το μπλέντερ είναι ένα από τα πιο βασικά εργαλεία μιας νοικοκυράς. Δυστυχώς, όμως, πολλά από αυτά, κάνουν πολύ θόρυβο με αποτέλεσμα να γίνονται ενοχλητικά. Υπάρχουν κάποια κόλπα για να μειωθεί ο θόρυβος του δικού σας μπλέντερ; Υπάρχουν, και θα σας τα αποκαλύψουμε αμέσως!

Δεν κάνουν όλα τα μπλέντερ τόσο θόρυβο. Συνήθως κάνουν πολύ θόρυβο εκείνα που έχουν πολλή δύναμη και μπορούν να τεμαχίσουν ή να λιώσουν ακόμα και τις πιο σκληρές τροφές.

Απομακρύνετε το μπλέντερ από τον τοίχο Όταν το μπλέντερ βρίσκεται σε κλειστό χώρο, ο ήχος αντανακλά πάνω στους τέσσερις τοίχους και ακούγεται πιο δυνατός. Τοποθετήστε το μπλέντερ τουλάχιστον 5 εκατοστά μακριά από τον τοίχο και βάλτε το περίπου στη μέση του πάγκου της κουζίνας ώστε να ελαχιστοποιηθεί ο θόρυβος που κάνει.

Τοποθετήστε το μπλέντερ πάνω σε πετσέτα Μειώστε τον ήχο τοποθετώντας μια πετσέτα ή ένα πατάκι σιλικόνης κάτω από το μπλέντερ σας. Αυτό το τρικ θα μειώσει το θόρυβο γιατί κάποιο μέρος του ήχου θα απορροφάται από την πετσέτα ή το πατάκι.

Κάντε μια προεργασία από το προηγούμενο βράδυ Αν δεν θέλετε να χρησιμοποιείτε το μπλέντερ πρωί-πρωί για να μην ξυπνάτε τους δικούς σας ανθρώπους μπορείτε πολύ απλά να φτιάξετε το αγαπημένο σας smoothie αποβραδίς. Βάλτε το σε ένα άδειο βαζάκι μαρμελάδας και το πρωί απλά βάλτε το στο μπλέντερ για ένα δευτερόλεπτο ώστε να ανακατευτούν και πάλι τα υλικά.

Φτιάξτε ηχομονωτικό κουτί Πρόκειται για μια ακραία λύση αλλά αν σας ενοχλεί τόσο πολύ ο ήχος του μπλέντερ σας (και δεν θέλετε να αγοράσετε ένα πιο αθόρυβο) τότε η μόνη λύση είναι αυτή. Θα πρέπει να αγοράσετε 3 ορθογώνιες πλάκες ξύλου και μια πιο μικρή. Καρφώστε τις 3 πλάκες μεταξύ τους (όπως στη φωτογραφία που ακολουθεί) και βάλτε από πάνω μια μικρότερη πλάκα. Στο μπροστινό μέρος μπορείτε να ρίξετε μια πετσέτα ή να κολλήσετε ύφασμα. Ο ήχος θα απομονωθεί μέσα στο κουτί και θα ακούγεται πολύ λιγότερο.

Πηγή: spirossoulis.com