6 τρόποι να χρησιμοποιήσεις τα μήλα που περίσσεψαν

|
THESTIVAL TEAM

«Ένα μήλο την ημέρα, τον γιατρό τον κάνει πέρα», λέει η γνωστή παροιμία κι αλήθεια είναι. Τα μήλα αποτελούν πλούσια πηγή φυτικών ινών και αντιοξειδωτικών, που επιβραδύνουν σημαντικά την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων και συμβάλλουν στη μείωση της χοληστερόλης. Σύμφωνα, μάλιστα, με έρευνες τα καλά μας μηλαράκια μειώνουν τον κίνδυνο ανάπτυξης ορισμένων μορφών καρκίνου και μειώνουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, άσθματος και διαβήτη. Ας μην ξεχνάμε επίσης, ότι αποτελούν και εξαιρετική πηγή βιταμινών και μετάλλων. Για παράδειγμα, ένα μέτριο μήλο περιέχει 214 mg καλίου και περίπου 9 mg βιταμίνης C.

Είτε σκέτα, είτε στη φρουτοσαλάτα, είτε κομμένα μέσα σε γιαούρτι για extra γεύση, είτε σε μηλόπιτες και τάρτες, τα μήλα μόνο καλό μπορούν να κάνουν στον οργανισμό σου. Ωστόσο, υπάρχουν κι άλλοι τρόποι να τα χρησιμοποιήσεις, μέχρι και για την beauty ρουτίνα σου. Εάν, λοιπόν, έκοψες παραπάνω μήλα απ’ όσα χρειαζόσουν για τη συνταγή, εάν τα ξέχασες στο ψυγείο και παραωρίμασαν, ή απλά θέλεις να πειραματιστείς και να δημιουργήσεις eco-friendly προϊόντα για το σπίτι, τότε η Heather Zwickey, Ph.D., καθηγήτρια ανοσολογίας στο Εθνικό Πανεπιστήμιο Φυσικής Ιατρικής στο Portland, έχει για εσένα 6 εναλλακτικές εκδοχές χρήσης των μήλων.

Αιθέριο έλαιο μήλου
Δεν είναι μόνο η υπέροχη μυρωδιά στο σώμα που τα καθιστά απαραίτητα στην καθημερινότητα σου. Τα αιθέρια έλαια καταπολεμούν την αρνητική ενέργεια και γίνονται σύμμαχοι στο στρες μίας δύσκολης μέρας με πολύ τρέξιμο. Έρευνα, μάλιστα, επιβεβαιώνει ότι τα αιθέρια έλαια είναι ασφαλή σε μικρές ποσότητες, παρέχοντας διάφορα οφέλη κι εδώ θα μάθεις να φτιάχνεις το δικό σου, χρησιμοποιώντας μήλα.
Θα χρειαστείς:

1 μέτριο μήλο.
1 φλ. βιολογικό ελαιόλαδο ή αμυγδαλέλαιο
Οδηγίες παρασκευής:

Πλένεις, κόβεις και ξεφλουδίζεις 1 μέτριο μήλο.
Το κόβεις σε λεπτές φέτες χρησιμοποιώντας τρίφτη ή κάποιον επεξεργαστή τροφίμων.
Τοποθετείς τις φέτες μαζί με 1 φλ. βιολογικό ελαιόλαδο ή αμυγδαλέλαιο.
Προσθέτεις μερικές σταγόνες νερού και βράζεις το μείγμα για 30 λεπτά.
Στραγγίζεις το μήλο και τοποθετείς το έλαιο που στράγγισες και το αποθηκεύεις σε ένα γυάλινο βάζο με καπάκι σε δροσερό, σκοτεινό μέρος. Θα διαρκέσει 3 έως 6 μήνες.

Πηγή: ladylike.gr

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.