Τι πρέπει να ξέρετε για τη θερμοκρασία σερβιρίσματος του κρασιού

|
THESTIVAL TEAM

Μπορεί ο οίνος και η απόλαυσή του να είναι εν πολλοίς θέμα προσωπικής προτίμησης, υπάρχουν ωστόσο μια σειρά από κανόνες οινογνωσίας που έχουν αναπτυχθεί στο διάβα των αιώνων.

Όπως, ας πούμε, το γεγονός ότι η ιδανική θερμοκρασία είναι 12-18 βαθμούς Κελσίου για τα κόκκινα κρασιά, 8-12 βαθμούς για τα λευκά και στους 5 βαθμούς ακριβώς η σαμπάνια.

Τα μυστικά της οινοφιλίας δεν εξαντλούνται όμως εδώ. Το κόκκινο κρασί πρέπει να ανοίγεται και να μεταγγίζεται σε κανάτα τουλάχιστον 30-60 λεπτά πριν το σερβίρισμα.

Το λευκό κρασί σερβίρεται κρύο, και σε αυτή ακριβώς την κατάσταση πρέπει να διατηρείται όσο παραμένει στο μπουκάλι.

Όπως θα σας πει κάθε σομελιέ, η θερμοκρασία του κρασιού κατά το σερβίρισμα είναι μια από τις σημαντικότερες πτυχές του κρασιού, αν θες τουλάχιστον να απολαύσεις όλη τη γεύση και τα αρώματά του.

Γι’ αυτό κι αν έχετε αμφιβολία για τη σωστή θερμοκρασία σερβιρίσματος ενός κρασιού, ο κανόνας υποδεικνύει εδώ πως το σερβίρουμε λίγο πιο δροσερό από τη θερμοκρασία δωματίου (λίγους βαθμούς παρακάτω), επιτρέποντας έτσι στο κρασί να ζεσταθεί σταδιακά και να απελευθερώσει όλα τα αρώματά του…

Πηγή: newsbeast.gr

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.