Η πλατφόρμα των self test έπαθε “σκόιλ ελικικού” – “Πάρτι” στο Twitter

Φωτογραφία: Intime
|
THESTIVAL TEAM

Την εποχή του…”σκόιλ ελικικού” θυμίζει η νέα πλατφόρμα για τα self test μέσω της οποίας δηλώνονται από τους πολίτες τα αποτελέσματα των ατομικών τεστ για τον κορωνοϊό και την οποία θα χρησιμοποιούν οι μαθητές των Λυκείων  δύο φορές την εβδομάδα προκειμένου να προσέρχονται στο σχολείο.

Ακατανόητα μηνύματα τύπου «σκόιλ ελικικού» όπως με την πλατφόρμα της εκπαίδευσης των επιστημόνων, εμφανίστηκαν και στην πλατφόρμα που χρησιμοποιούν οι φαρμακοποιοί για τη διασταύρωση του ΑΜΚΑ προκειμένου να χορηγήσουν τα self tests σε εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Φυσικό ήταν οι χρήστες του Twitter να στήσουν γλέντι, αναρτώντας σχετικές φωτογραφίες, κάνοντας λόγο για νέο κυβερνητικό μπάχαλο.

Δείτε μερικά χαρακτηριστικά tweet:

Η απάντηση της ΝΔ

Αργά το απόγευμα της Πέμπτης το κυβερνών κόμμα απάντησε για τις φωτογραφίες που έκαναν τον γύρο του διαδικτύου, κάνοντας λόγο για fake news τα οποία προέρχονται από το “σύστημα ΣΥΡΙΖΑ”.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση από το Παρατηρητήριο Fake News της Νέας Δημοκρατίας, τα λάθη προέκυψαν από την ενεργοποίηση του google translate.

“Όταν «μεταφράζει» από ελληνικά σε ελληνικά, εμφανίζει ορθογραφικά και γραμματικά λάθη”, σημειώνει το Παρατηρητήριο της ΝΔ και μάλιστα παρουσιάζει δύο εικόνες από την επίσημη ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ με ενεργοποιημένο το google translate.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

“Μετά τα fake news για τη Siemens και για τα self tests που παραδόθηκαν χωρίς να πληρούν δήθεν τις προδιαγραφές, σήμερα ο ανηλεής πόλεμος του συστήματος ΣΥΡΙΖΑ στα self tests συνεχίστηκε με fake news για την πλατφόρμα  που χρησιμοποιούν οι φαρμακοποιοί για τη διασταύρωση του ΑΜΚΑ και τη δωρεάν χορήγησή τους. 
 
Από το πρωί δημοσιεύονται στα social media φωτογραφίες από τη συγκεκριμένη πλατφόρμα, οι οποίες δείχνουν ορθογραφικά λάθη και προτάσεις που δεν βγάζουν νόημα. 
 
Αυτό γίνεται με την ενεργοποίηση του google translate το οποίο όταν «μεταφράζει» από ελληνικά σε ελληνικά, εμφανίζει ορθογραφικά και γραμματικά λάθη. Δείτε το αποτέλεσμα που προκύπτει αν εφαρμόσει κανείς την ίδια μέθοδο στη σελίδα του ΣΥΡΙΖΑ”.