Physis Outdoor Training: Η ομάδα που κάνει υπαίθρια γυμναστική στα πάρκα της Θεσσαλονίκης! (ΦΩΤΟ)

|
THESTIVAL TEAM

Μπορεί να τους έχει πάρει το μάτι σας να κάνουν διατάσεις στη Νέα Παραλία ή προπόνηση TRX στον Κήπο του Νερού. Η ομάδα Physis Outdoor Training βγαίνει από τους κλειστούς τοίχους της αίθουσας οργάνων και προτιμά το γυμναστήριο της Μητέρας Φύσης.

Ο Αλέξανδρος Σκεπαριανός και ο Μάριος Χατζίκας έβαλαν σε εφαρμογή την ιδέα το 2011, καθώς εκτός από απόφοιτοι του ΤΕΦΑΑ του ΑΠΘ, είναι και λάτρεις της υπαίθριας άσκησης. «Γνωρίζοντας τα πλεονεκτήματα, σκεφτήκαμε πως θα άξιζε να συγκροτήσουμε μία ομάδα γυμναστών, όπου σε συγκεκριμένους εξωτερικούς χώρους να πραγματοποιούνται οργανωμένα προγράμματα υπαίθριας άσκησης, δίνοντας έτσι, την δυνατότητα σε όσους επιθυμούν, να δοκιμάσουν μια νέα εμπειρία στον χώρο της άσκησης και αναψυχής αλλά και να αποδράσουν από την καθημερινότητα των κλειστών χώρων», αναφέρει στο thestival.gr ο Αλέξανδρος.

TRX, Cycling και Personal Training σε Νέα Κρήνη και Θέρμη
Στα προγράμματα προπονήσεων της Physis Outdoor Training περιλαμβάνονται κυρίως ασκήσεις που προέρχονται από τον χώρο του Fitness, αλλά και από διάφορα αθλήματα (Στίβος – Tennis – Basket – Volley). Triathlon, cross training, TRX και cycling είναι μερικά μόνο από τα προγράμματα που πραγματοποιούνται στους υπαίθριους χώρους της Θεσσαλονίκης.

«Τα προγράμματα απευθύνονται σε όλους, ανεξαρτήτως φυσικής κατάστασης, φύλου και ηλικίας, μιας και βασίζονται στο επίπεδο και στις δυνατότητες του καθενός ξεχωριστά», λέει ο Αλέξανδρος, προσθέτοντας ότι η ανταπόκριση που δείχνει ο κόσμος για την υπαίθρια άσκηση είναι πέρα των προσδοκιών. «Αν και είναι ένας νέος τρόπος άσκησης για τα ελληνικά δεδομένα, ο κόσμος το έχει αγαπήσει και πλέον το ‘χει βάλει πρώτο στην προτίμησή του. Απλά θα σας αναφέρω, πως έχουμε ασκούμενους που γυμνάζονται συνεχόμενα, σχεδόν από τότε που ξεκινήσαμε την προσπάθεια αυτή, χειμώνα-καλοκαίρι όπου σε κλειστούς χώρους άσκησης δεν μπορούσαν να γυμναστούν παραπάνω από έναν μήνα», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η ομάδα Physis Outdoor Training έχει επιλέξει τέσσερις περιοχές για άσκηση και δράση στο κέντρο της πόλης, αλλά και στην ανατολική Θεσσαλονίκη. Έτσι, ο Κήπος του Νερού, το πάρκο δίπλα στο Φράγμα της Θέρμης, τα Βασιλικά, αλλά και η μαρίνα της Κρήνης έχουν μετατραπεί σε… υπαίθρια γυμναστήρια. «Τα στοιχεία που κάνουν τη Θεσσαλονίκη κατάλληλη για Outdoor training και αποτελούν την επιλογή μας για τα προγράμματα άσκησης μας, είναι η συνύπαρξη φυσικού περιβάλλοντος και χώρου για άσκηση. Κάποιοι ωραίοι χώροι που τους χρησιμοποιούμε και μεις για την άσκησή μας, μπορούμε να συναντήσουμε στη Νέα Παραλία, στο Φράγμα Θέρμης και στη μαρίνα της Κρήνης», σημειώνει ο Αλέξανδρος, συμπληρώνοντας ότι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δημιουργήσουν τη δική τους ομάδα και να προτείνουν τον χώρο που επιθυμούν.

Καίμε περισσότερες θερμίδες, έχουμε καλύτερη διάθεση
Η φιλοσοφία της Physis Outdoor Training είναι ότι η άσκηση πρέπει να είναι αποτελεσματική και παράλληλα ευχάριστη, πράγμα που μπορεί να επιτευχθεί με την υπαίθρια γυμναστική. «Η υπαίθρια άσκηση όπως και γενικότερα η γυμναστική, μόνο θετικές επιδράσεις μπορεί να φέρει στον οργανισμό μας και στο σώμα μας, αρκεί βέβαια να λαμβάνουμε υπόψη μας όλες τις παραμέτρους που την κάνουν ασφαλή. Επίσης, η εξειδικευμένη γνώση και οι συνεργασία μας με ειδικότητες –γιατροί και φυσικοθεραπευτές- που αφορούν τις εκάστοτε ευπαθείς ομάδες μας δίνουν την δυνατότητα να εξετάσουμε αν επιτρέπεται η άσκηση, με ποια ένταση, συχνότητα και τι ασκησιολόγιο θα χρησιμοποιηθεί», τονίζει ο Αλέξανδρος Σκεπαριανός.

Όπως εξηγεί, τα πλεονεκτήματα του outdoor training είναι ουκ ολίγα και σημαντικά, καθώς πέρα από την κοινωνικοποίηση και τη βελτίωση της διάθεσης, καίμε περισσότερες θερμίδες λόγω της προσπάθειας του οργανισμού μας να προσαρμοστεί στο εκάστοτε περιβάλλον (καιρικές συνθήκες και έδαφος), ισχυροποιείται το ανοσοποιητικό μας σύστημα, ενώ η σύντομη έκθεση στις ακτίνες του ήλιου αποδεικνύεται ευεργετική για τον οργανισμό.

Περισσότερα στο: http://www.physistraining.gr/

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.