Το κουτάβι που έγινε σύμβολο ελπίδας στην Κίνα (ΦΩΤΟ)

|
THESTIVAL TEAM

Μια απίστευτη ιστορία επιβίωσης μέσα από τη φρίκη που άφησαν πίσω τους οι εκρήξεις αποθηκών στο λιμάνι Τιαντζίν της Κίνας αναπαράγεται στα κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης της χώρας. Πρόκειται για την ιστορία του μικρόσωμου κουταβιού ράτσας mongrel, το οποίο βρέθηκε ζωντανό από τα σωστικά συνεργεία 72 ώρες μετά την τεράστια και πολύνεκρη έκρηξη.

Κανείς δεν ξέρει πώς βρέθηκε εκεί το κουτάβι ή αν ανήκει σε κάποιον. Οι στρατιώτες που το εντόπισαν και το εξέτασαν έμειναν άφωνοι για το πώς εκ θαύματος το σκυλάκι δεν είχε ούτε γρατζουνιά.

Κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα αν το κουτάβι επέζησε από την έκρηξη ή αν απλά βρέθηκε να περιπλανιέται στην περιοχή. Ωστόσο, η εικόνα του ζωντανού κουταβιού μέσα στη μαυρίλα του καμένου τοπίου ήταν η μόνη καλή είδηση από την περιοχή εδώ και ημέρες. «Είναι θαύμα που το κουτάβι επέζησε. Μακάρι τώρα να βρει ένα καλό σπίτι», έγραψε μια χρήστης στο Weibo, το αντίστοιχο του Twitter στην Κίνα.

Ένας άλλος χρήστης βάφτισε το κουτάβι Shenghua (σ.σ. Βιοχημεία στα κινεζικά). «Διαβάζουμε συνέχεια για πυροσβέστες που έχασαν τη ζωή τους. Μέσα στη τόση δυστυχία η ιστορία του μικρού κουταβιού μας γεμίζει με δύναμη και καλοσύνη», λέει ένας άλλος χρήστης. Ο Shenghua είναι ακόμα μαζί με τους διασώστες στον τόπο της έκρηξης.