Ο “χάρτης φίλων” του Instagram μπορεί σύντομα να σας επιτρέπει να παρακολουθείτε τις τοποθεσίες των ανθρώπων

|
THESTIVAL TEAM

Το Instagram φέρεται να εργάζεται πάνω σε μια νέα λειτουργία “Friend Map” που θα σας επιτρέπει, όπως υποδηλώνει και το όνομα, να βλέπετε πού βρίσκονται οι φίλοι σας στην υπηρεσία σε έναν χάρτη.

Το χαρακτηριστικό εντοπίστηκε αρχικά πριν από μερικούς μήνες από τον Alessandro Paluzzi, ο οποίος δημοσίευσε ένα στιγμιότυπο οθόνης στο X.

Όπως σημειώνει το The Verge, ο Paluzzi, ο οποίος εργάζεται ως προγραμματιστής λογισμικού, συχνά ανακαλύπτει χαρακτηριστικά του Instagram πριν αυτά ανακοινωθούν στο κοινό. Σήμερα δημοσίευσε πρόσθετα screenshots της λειτουργίας στο Threads και στο X.

Με βάση τα screenshots του, φαίνεται ότι θα μπορείτε να προσαρμόζετε ποιοι από τους φίλους σας στην υπηρεσία θα μπορούν να βλέπουν την τοποθεσία σας και να μπαίνετε σε “Ghost mode” όταν θέλετε να κρύψετε την τοποθεσία σας αντί να την μοιραστείτε. Η τοποθεσία σας είναι κρυπτογραφημένη από άκρο σε άκρο.

Η λειτουργία φαίνεται να λειτουργεί παρόμοια με το Snap Map του Snapchat. Φαίνεται επίσης να προσφέρει τη δυνατότητα να αφήνετε σημειώσεις στον ίδιο το χάρτη, ώστε να μπορείτε να ενημερώνετε τους φίλους σας αν έχετε πέσει πάνω σε μια διασκεδαστική εκδήλωση ή αν βρίσκεστε στο εμπορικό κέντρο για να ψωνίσετε καινούργια τζιν.

Ενώ ο Paluzzi μπόρεσε να μοιραστεί screenshots της λειτουργίας, αυτή βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη και μπορεί να φτάσει ή να μην φτάσει στην εφαρμογή του Instagram.

Πηγή: gr.pcmag.com

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.