Oshu & Privée Rest: Οι δύο νέοι γαστρονομικοί προορισμοί στην Θεσσαλονίκη

|
THESTIVAL TEAM

Αν αγαπάς την fusion κουζίνα και τις πρωτότυπες γεύσεις τότε αυτά τα δύο εστιατόρια θα σου προσφέρουν την καλύτερη γευστική εμπειρία που θα μπορούσες να έχεις.

Oshu: Japanese Fine Dining

Η νέα προσθήκη στη Λεωφόρο Νίκης ήρθε για να ανατρέψει τα δεδομένα στον γαστρονομικό κόσμο της Θεσσαλονίκης και να προσφέρει απλόχερα μια value for money γευστική εμπειρία! Το Oshu είναι ένα νέο εστιατόριο που συνδυάζει άψογα την τέχνη του σούσι με τις ζωντανές γεύσεις της κουζίνας Nikkei, δηλαδή την ιαπωνική με την περουβιανή κουζίνα ενσωματώνοντας τα φρέσκα τοπικά υλικά και την τεχνογνωσία και από τις δύο.

Οι δημιουργοί του Oshu, πιστεύουν ότι “το φαγητό είναι μια μορφή τέχνης και το πάθος μας έγκειται στη δημιουργία πιάτων που είναι εντυπωσιακά οπτικά και ευχάριστα στον ουρανίσκο. Οι sushi masters προετοιμάζουν σχολαστικά κάθε κομμάτι nigiri, sashimi και maki, διασφαλίζοντας ότι κάθε μπουκιά αποτελεί απόδειξη της λεπτομέρειας και της τεχνογνωσίας τους.

Με βασική αρχή τα φρέσκα τοπικά υλικά και τις καλύτερες σε ποιότητα πρώτες ύλες στο κρέας και το ψάρι, οι έμπειροι sous-chefs ενοποίησαν την γαστρονομική κουλτούρα και δημιούργησαν ένα πρωτοποριακό μενού το οποίο περιλαμβάνει από πιάτα για Brunch μέχρι ψάρια και θαλασσινά, κρέας, σούσι αλλά και το raw bar με πιάτα από ωμά υλικά.

Όταν επισκεφθείς το Oshu μην παραλείψεις να δοκιμάσεις την Royal Quinoa salad with Nikkei salmon με βασιλική κινόα με Nikkei style σολομό, αβοκάντο, μάνγκο, κόλιανδρο και wafu dressing, τα Wagyu Mini Burgers Oshu Wagyu mini burgers με σάλτσα tonkatsu αλλά και το Chilean Seabass το λαβράκι σχάρας με τραγανά λαχανικά, τσίλι rocoto και lime shiso salsa. Τέλος, απόλαυσε μαζί με το γεύμα σου ένα παραδοσιακό τσάι της επιλογής σου αλλά και το Chocolate sphere, την Σφαίρα σοκολάτας, τραγανή βάφλα με πραλίνα φουντουκιού, κρεμέ σοκολάτα γάλακτος, παγωτό βανίλια και dulce de leche sauce για την απόλυτη εμπειρία γεύσης.

Η κομψή και φιλόξενη ατμόσφαιρα του χώρου που συνδυάζει στοιχεία του ιαπωνικού μινιμαλισμού και της περουβιανής ζεστασιάς πλάι στην θάλασσα θα σου προσφέρει την απόλυτη και ολοκληρωμένη γευστική εμπειρία.

Privée Rest

Το Privée Rest είναι το νέο γαστρονομικό διαμάντι στην παραλία της Θεσσαλονίκης και ένας must προορισμός για μια value for money γευστική εμπειρία. Ήρθε για να προσφέρει μοναδική fusion κουζίνα που συνδυάζει τη μοντέρνα μεσογειακή κουζίνα με διεθνείς επιρροές.

Οι έμπειροι σεφ του Privée Rest, εμπνευσμένοι από τη γαστρονομική κουλτούρα της Θεσσαλονίκης, τη ρομαντική παραλία και τη σαγηνευτική θέα του Ολύμπου, δημιούργησαν ένα ολοκληρωμένο μενού με βάση τις φρέσκες γεύσεις της Μεσογείου που εμπλουτίζονται με διεθνή στοιχεία, απηχώντας τον ουρανίσκο κάθε πολιτισμού.

Το εστιατόριο είναι ιδανική επιλογή για κάθε στιγμή της ημέρας και για κάθε περίσταση αφού περιλαμβάνει στο μενού του από καφέ και πρωινό μέχρι φρέσκα ψάρια και θαλασσινά, εκλεκτά κρέατα και γευστικά ζυμαρικά. Ο καλαίσθητος χώρος του Privée Rest και η μοναδική θέα αποτελούν δε την καλύτερη συντροφιά!

Εμείς ξεχωρίσαμε το Deep Fried Baby Squid με τραγανό καλαμάρι, λευκό ταραμάς, μελάνι σουπιάς και λάδι σχοινόπρασου, το Risotto Caccio e GuancialediManzo ριζότο παρμεζάνας, μάγουλα και ουρά μόσχου Μπρεζέ, γραβιέρα Τριλογίας Ίου αλλά και το Coq au Vin με Κάστανα, Μανιτάρια και Τρούφα.

Όπως αναφέρουν οι άνθρωποι του εστιατορίου “στα πιάτα μας αποτυπώνεται η κουλτούρα της Θεσσαλονίκης, η οποία διαχρονικά αποτελεί σταυροδρόμι πολιτισμών. Ξεκινώντας από την Ελλάδα με μία δροσερή ελληνική σαλάτα, βρίσκεσαι ξαφνικά στην Ιταλία με ένα ζουμερό ριζότο και μια γευστική μακαρονάδα, από εκεί ταξιδεύεις στη Γαλλία τρώγοντας μια εκρηκτική Μπουγιαμπέσα, έπειτα στην Αγγλία δοκιμάζοντας μια τρυφερή Γλώσσα από το Dover, καταλήγεις στην Αμερική απολαμβάνοντας εκλεκτές κοπές κρεάτων.”

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.